Tuesday 30 September 2008

Da jeg bodde på Bergeråsen, frem til 1989, så lagde jeg for det meste Pizza Grandiosa. (In Norwegian).



Men søstra mi, Pia, hun lærte meg å steike kjøttdeig og sånn, da jeg og hu og en kamerat av meg, som het Glenn Hesler, bodde på Ungbo bokollektiv, på Skansen Terrasse på Ellingsrudåsen i Oslo, fra 1993 til 95.

Så de siste 15 årene, så har jeg lagd en del vanlig mat, som biff og koteletter, og kyllingfilet og sånn da.

Og Pasta de Napoli, fra Toro, sammen med kjøttdeig. Det var også en favoritt jeg pleide å lage, når jeg hadde jobba mye på Rimi, eller hvis jeg hadde vært på rep. med militæret eller HV.

Og også Chilli con Carne, fra Uncle Bens, var det vel.

Så det har ikke vært sånn, de siste 15 årene, at jeg bare har lagd pizza grandiosa.

Da jeg bodde i Rimi-leilighetene, på St. Hanshaugen, så var det noen år som jeg kjøpte mye av maten, da jeg var butikksjef osv.

For det var så små hybelleiligheter.

Og det var bare to kokeplater, og ikke komfyr.

Jeg kjøpte ny komfyr da, og oppvaskmaskin.

Men det ble så dårlig plass på kjøkkenet der, så det ble mest til at jeg kjøpte mat.

Men her jeg bor nå, så er det ca. tre ganger så stor plass, som i leiligheten jeg hadde i Oslo.

Her er problemet at varmtvannet har vært borte, det siste halve året minst, enda jeg har sagt fra mange ganger.

Men jeg er litt forsinka med leia, siden jeg bruker så mye tid, på å prøve å få rettighetene mine, fra all verdens myndigheter.

Siden når en først har begynt å steile, og tulle med meg, så virker det som at dette er smittsomt, og jeg har hørt jeg er forfulgt av noe 'mafia', så jeg prøver, naturlig nok vel, å få kontroll, og finne ut mer av hva som foregår.

Men det har vist seg ganske tidkrevende og umulig.

Så jeg har kommet på etterskudd, med den vanlige jobben min.

Men jeg kjøper engangsglass osv., siden det ikke er så artig å vaske opp i bare kaldt vann hele tida.

Så får vi se hva som skjer, om det dukker opp noen rettigheter etterhvert.

Det virker som om myndighetene er ganske gjerrige på å gi folk rettighetene sine.

Så hvorfor de nekter folk det, det vet ikke jeg, men de har vel noe å skjule da antagelig.

Jeg kan ikke se det på noen annen måte.

Så sånn er det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

PS.

Det skulle vel egentlig vært ris til det her, men jeg er litt lat.

Jeg skjønner ikke helt vitsen med ris, når man har brødskiver uansett, men det er sikkert noe poeng.

At maten blir varm, eller noe.

Det er mulig.

Men men.

Det jeg lagde nå, var noe som heter 'lean mince', fra Skottland.

Eller fra Tesco da, men det var den pakka som så best ut, den kosta bare ti pence mer, hvis den fra Skottland, og den så ut som at hadde mindre fett i osv.

Jeg er litt vant til å kikke på maten som jeg kjøper osv., fra da jeg begynte å lage biff osv., for da leste jeg noen brosjyrer, som jeg fant på Ica Tveita osv., rundt 1994 kanskje.

Og da stod det at man kunne se på biffen hvor mør den var, ettersom hvor mørkt kjøttet var osv.

Så man burde ikke bare se på etiketten, men også på selve kjøttet osv.

Men det er vet sikkert folk fra før antagelig.

Men men.

Lean mince, betyr slank kjøttdeig, eller noe da.

Det er altså karbonadedeig.

Også kjøpte jeg noe sånn saus til å steke kjøttdeig, eller egentlig kylling i, på 99 pence butikken.

Da fikk man to sånne glass for 99 pence.

Dem har mange rare curry-sauser osv., som er lignende av Uncle Bens-sauser i Norge.

Bare at de har mange jeg ikke har hørt om før osv.

Den jeg kjøpte på 99 pence butikken, den heter Rogan Josh, fra noe som heter Maharani.

Det er vel noe indiske greier tror jeg, for det er noe elefant på glasset osv.

Det er nok egentlig til kylling.

Og det er mulig det passer bedre til kylling.

Ellers så var det jeg som lagde litt for mye mat.

Men sånn er det når man får lønning, da kjøper man halve butikken osv., så jeg måtte nesten lage den kjøttdeigen før den ble dårlig osv.

Det er ikke sånn at jeg blir like sulten av å sitte foran dataen, og jobbe som 'company researcher', i emballasjebransjen.

Ikke det at jeg har hørt sånne jobber i Norge, men det er vel en online katalog da, så finner jeg informasjon om firmaer osv., ved å ringe, eller se på websider osv.

Jeg søkte jobb på Tesco og Lidl og Bestway, eller hva det heter, og flere andre steder.

Men jeg fikk ikke jobb på Tesco f.eks., enda jeg har jobbet 15 år i butikk i Norge, hvorav 10 år som leder, og fire år som butikksjef.

Og heller ikke på Spar.

Men jeg skal ikke gjette hva det kom av.

Men jeg fikk den jobben jeg har enda nå da, som jeg fant på den engelske arbeidsformidlingens websted.

Så jeg regner med at det er en ordenlig jobb osv., når jeg fant den på arbeidsformidlingens websted, mener jeg.

Så jobber jeg som selvstendig næringsdrivende da, så jeg betaler skatten på etterskudd, som man kan da.

Siden jeg har så mye annet å drive med, siden jeg blir så mye tullet med av myndighetene.

Men det er ikke sånn, som da jeg jobbet som 'slave' omtrent på Rimi, at jeg spiser en stor kebab, og en stor frossenpizza, når jeg kommer hjem fra jobb.

For når jeg jobbet som butikksjef, da var det ofte løping og flying gjennom hele butikken, hele dagen.

Og ingen lunchpause, vanligvis, for hvis man satt seg ned, så var det bare 'retur', klage, selger, kunde vil bytte vare, 'hva koster denne varen', osv., osv.

Så da spiste jeg heller masse mat når jeg kom hjem.

Så sånn var det.

Men jeg får se om jeg klarer å få opp farta når det gjelder jobben her og, for jeg trenger å skjerpe meg litt.

Vi får se.

PS 2.

Jeg tok masse bilder, i byen i dag osv., så jeg fortsatte å ta bilder av leiligheten her, og til og med meg selv, når jeg var i farta her.

Så kan man se det, at jeg tuller ikke, når jeg skriver at den leiligheten her er tre ganger så stor, som den leiligheten jeg hadde i Oslo, og kanskje ti ganger så stor, som den hytta, eller skjulet, som jeg bodde i, da jeg jobbet som en slave, må man vel si, for onkelen min og dama hans, i Kvelde i Larvik, i 2005:




















No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).