Wednesday, 19 March 2008

Grandiosa XII. (In Norwegian).

Nytt forsøk på presisering
Artikkel-siden ble sperret for redigering, på grunn av at noen synes det så ut som et tilløp til edit-war. Mitt poeng, var at en Dagbladet-artikkel, ikke ble gjenspeilet så bra på Wikipedia-siden, men at den så litt 'goddag mann økseskaft'-aktig ut. Her forklarer jeg litt mer:

'Etter 1997 ble det i en periode brukt gelatin (basert på svin) som bindemiddel i kjøttblandingen, som en erstattning for soyaproteinen, siden Stabburets hemmelige leverandør av soyaprotein, ikke kunne tilby nok ikke-genmodifisert soya på lang sikt. [2] [3]'.

Grunnen til at jeg da tar med denne delen:

'som en erstattning for soyaproteinen, siden Stabburets hemmelige leverandør av soyaprotein, ikke kunne tilby nok ikke-genmodifisert soya på lang sikt.'.

Det er for å få med hva det står i Dagbladet-artikkelen. Sånn som det står nå, så ser man ikke at gelatinen erstattet soyaproteinen. Så jeg tenkte bare å klaregjøre om dette. Siden dette fremgår av Dagbladet-artikkelen. Så da vil Grandiosa-artikkelen vår, være mer overens med Dagbladet-artikkelen. Med vennlig hilsen Johncons 19. mar 2008 kl. 02:28 (CET)

Jeg legger forresten til en link til Dagbladet-artikkelen, så er det enklere å finne den aktuelle artikkelen, og eventuelt kikke over, for å eventuelt se om man er enig i at artikkelen er gjenspeilet på en såkalt 'goddag mann økseskaft'-måte, på Wikipeida, (se også forklaring over).: [1] Håper dette er i orden, med vennlig hilsen Johncons 19. mar 2008 kl. 22:19 (CET)

Her fant jeg et sitat fra Dagladet-artikkelen, som beskriver hva ideen deres i forbindelse med å skrive artikkelen var:

'vi ønsket å gå bak varedeklarasjonen på den velkjente gule og røde pappeska. Som hvilket kjøtt som brukes - hva på feet spiser vi når vi spiser Grandiosa? Eller om vi kan være trygge på at soyaproteinet som brukes til å binde sammen kjøttet ikke er genmodifisert. Hva med tomatpuréen? Vi ønsket å spore ingrediensene tilbake til produsenten. Og vi undret oss på hva man egentlig kan få for 25.90.'.

Med vennlig hilsen Johncons 19. mar 2008 kl. 22:26 (CET)

Hvis man leser artikkelen, så kan man se at journalisten spørr om kjøttet på Grandiosaen hele tiden, at hun nok får svar som avsporer litt, det er mulig. Journalisten er også opptatt av om soyaproteinen som binder sammen kjøttblandingen er genmodifisert, eller ikke, og i den forbindelse, så får hun vite følgende:

'Soyaproteinet har de nettopp byttet ut med gelatin. Nettopp fordi leverandøren på lang sikt ikke kunne garantere tilstrekkelige mengder soya som ikke er genmanipulert.'.

Med vennlig hilsen Johncons 19. mar 2008 kl. 22:32 (CET)

http://no.wikipedia.org/wiki/Diskusjon:Pizza_Grandiosa#Nytt_fors.C3.B8k_p.C3.A5_presisering

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).