Tuesday 19 February 2008

Supperåd II. (In Norwegian).

RE: Supperåd?
Skrevet av cons 20.02.2008 kl. 08:47

Og jeg kom også på noe mer angående museumene.

F.eks. så er jo folkemuseet og vikingeskipmuseet, gjemt bort, bort på Bygdøy.

Hvis man kikker på London f.eks. med British Museum osv., og Paris med Louvre osv., så har jo de byene store museer, midt i sentrum av byen.

På Bygdøy, så har dem jo ikke T-bane eller trikk engang.

Man må sitte på en svett buss, med en sur bussjafør, det er jo ikke ledd-buss engang, i en halvtime.

Hvem er det som gidder det da?

Man kan jo kjøre selv, og jeg har jo kjørt til stranda på Huk der, et par-tre ganger.

Og da har jeg vel kjørt fordi der museene er osv., men det virka som det var mye lettere å finne parkering på Huk, uten at jeg er så kjent på Bygdøy.

Så det kan virke som om de museene på Bygdøy, mest er ment for turister som kommer i buss da(?)

I sentrum er det vel museer som brukskunstmuseet osv., hvor jeg forestiller meg at de stiller ut ting som pent brukte, hekla gryteklyter osv., uten at jeg vet det i detalj.

Men hadde det ikke vært smartere, å flytte de vikingeskipene, og stavkirken osv., i et museum, i sentrum av byen, ala British Museum i London, eller Louvre i Paris?

Da tror jeg de hadde fått veldig suksess, og jeg tror sikkert de hadde fått mange fler norske og utenlandske besøkende, hvis dem hadde hatt et bra museum mitt i sentrum, og presantert vikingeskipene og stavkirkene osv. på en ordentlig måte da.

Det tar vel ikke så mye plass med de skipene og stavkirkene osv., de har jo store museer i sentrum av byene i utlandet.

Og da hadde også staten fått mulighet til å gjøre det de sier at de ønsker, på Norsk Språkråd sin hjemmeside, nemlig å ta vare på den norske kulturarven.

http://www.dagbladet.no/magasinet/2008/02/18/527276.html#comments_container

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).