Wednesday 27 February 2008

Tegninger/karikaturer. (In Norwegian).

Hva bør Muhammed tegningene/karikaturene refereres til som da? I Danmark, så kalles de jo Muhammed-tegningene http://da.wikipedia.org/wiki/Muhammed-tegningerne, mens i Norge så kalles de karikaturer, og i Engelsk-språkelige land, så kalles de 'cartoons'. Disse ordene betyr vel ikke det samme? Jyllands-posten ville vel at 12 'blad-tegnere' skulle tegne Muhammed, slik de så han. I Danmark, så defineres dette som tegninger, i Norge som karikaturer, og i Engelsk-språkelige land, som 'Cartoons'. Norsk Wikipedia, skal vel forholde seg til hva som tegningene/karikaturene omtales som i Norge(?) Blir de ikke kalt tegninger også i Norge? Altså, at noen kaller de tegninger, og noen kaller de karikaturer? Jeg vet at dette ikke er helt nøyaktig temaet her, men burde man ikke finne ut nøyaktig om det er tegninger eller karikaturer, før man fortsetter, og skal finne ut hvordan skal forholde seg til dem? Johncons 27. feb 2008 kl. 07:10 (CET)

Jeg kikket litt i en ordbok nå, og å karikere betyr å imitere på en måte, slik at resultatet blir latterlig. Men disse tegnerne, fikk vel i oppdrag, å tegne Muhammed, slik de selv så han. Altså de skulle gi utrykk for sin mening, om Muhammed. Så de sa vel da bare sin mening, igjennom tegningen. I allefall var vel det oppdraget? Oppdraget var at de skulle si sin mening gjennom tegningen. Og resultatet det må man vel tolke da. Men hvis resultatet ble anderledes, enn at tegnerne sa sin mening om Muhammed, gjennom tegningen, så må vel dette, at resultatet ble anderledes, skyldes enten en missforståelse, eller en sabotasje fra tegnerne da? Har jeg skjønt det riktig da? Det er vel greit å prøve å få klargjort hva utgangspunktet er for diskusjonen, håper jeg. Så det hadde vært bra, synes jeg, hvis noen hadde hatt kunnet oppdatere mer om dette. Hvis det er i orden å spørre om det her. Johncons 27. feb 2008 kl. 10:12 (CET)

http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Tinget#N.C3.A5_ogs.C3.A5_i_Aftenposten

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).