Thursday 15 November 2007

Og det at jeg ikke var bekymra for de norske og danske jentene som jobba der.

Det var at det var bare ei dansk jente som jobba der, og hu var dansk-somalisk, og hadde hele familien sin i Walton, husker jeg, fordi hu tok samme bussen.

Og det var litt rart at hu het Nina kanskje, når hu var somalisk, kom jeg på forresten, men det er vel mye som er rart.

Og de norske jentene som jobba der, det var for det meste to team-leadere.

Og hu ene løy hele tida og virka kanskje enkelte ganger som hu hadde litt mangelvare på personlig inteligens osv, så viste egentlig ikke helt hva jeg skulle tro om hu.

Og hu andre, hu var intelligent på alle måter, ville jeg tro, men hu begynte å oppføre seg som mer som en slavedriver på en galei- slavebåt, de siste månedene.

Og det ble lessa over mer og mer arbeid på de norsk medarbeiderne (dvs. meg, siden jeg var den eneste heltids norske vanlige medarbeideren).

Det var bare en som snakka dansk, som jobba fast, så jeg fikk en mengde danske samtaler, som om jeg skulle ha vært dansk.

Og norske medarbeidere fikk samtaler på norsk, svensk og dansk (og islandske samtaler på engelsk).

Mens danske fikk kun på dansk (og noen islandske på engelsk), og svenske fikk norske og svenske samtaler (og noen islandske da).

Men de fleste norske og svenske samtalene, gikk til Arvato aktiveringen i Tyskland.

Så vi i Liverpool fikk bare 'overflow'.

Og dette var for det meste, særlig i perioder, danske samtaler.

Som havnet hos meg, når ikke Nina jobbet da.

Men vi hadde jo åpent fra 7 til 21 engelsk tid, så hun jobbet jo bare 8 timer hver dag, så når hun gikk hjem, så fikk jo jeg de danske samtalene.

Pluss at jeg fikk alle de teknisk vanskelige samtalene, siden jeg var en av dem som hadde jobba der lengst, selv om jeg bare jobba der 15 mnd. tilsammen. (Og også siden jeg hadde studert data osv).

Og jeg fikk også skandinaviske samtaler, som de engelsk-talende, som tidligere hadde tatt hebraiske samtaler, ikke kunne gjennomføre på engelsk, pga. språkproblemer.

Og noen ganger fikk jeg også vanskelige kunder, siden jeg hadde jobbet med kundebehandlig i mange år, og var vant til vanskelige kunder fra det.

Men egentlig, så brydde egentlig ikke folk seg så mye om kundene og reglene virka det egentlig som.

Sånn som Margrethe, ei norsk som jobba der i starten sa, vi bare aktiverer alt sammen.

Det var vel ikke alle som brydde seg så mye om reglene osv. nei, og kundene klagde vel ikke da.

Men det ble mer og mer krav til tid på samtalene, og fler og fler danske samtaler til meg, og strengere og strengere regler
og mer og mer trakasserende team-leadere.

Så i begynnelsen var det ganske fritt og greit egentlig, de siste månedene, så ble det mer som slavearbeid egentlig, spesielt fra ca. juni i fjor til november da.

Men jeg hadde jo ikke noe sted å dra, eller noen annen jobb på lur.

Jeg prøvde å komme i kontakt med Kripos i Norge å få hjelp av de, i forbindelse med problemene med kriminelle nettverk der osv.

Og jeg var jo bekymret for familie og venner.

Så jeg fokuserte mest på det, og å takle trakasseringen i huset jeg bodde i, i Walton, og ellers i byen.

Så jeg lot mest jobben skure og gå, kan man vel si, for jeg så på problemene i Norge som viktigere.

Men jeg trengte mer penger, for jeg hadde tenkt å komme meg over til Norge, og eventuelt prate med de på Kripos da, om det her,
så derfor søkte jeg på team-leader jobb, når den ble utlyst.

Så da begynte jeg å prøve å lære mer om kampanjen osv. og firma, og dette var samtidig med at det ble strengere regler og trakassering fra team-leadere osv.

Så etter at jeg flyttet til egen leilighet i sentrum i Juli i fjor, og fram til jeg sluttet i november, så ble det jo mer fokus på jobben, siden jeg hadde søkt på team-leader osv.

Det var også fordi den leiligheten var over dobbelt så dyr å bo i som det rommet jeg leide i det 'shared-house'-et i Walton.

Så da hadde jeg nesten ikke noe mer igjen av lønna etter husleie osv.

Men det var så mye som skjedde av trakassering og rare episoder, eller hva man skal kalle det, i byen og i huset i Walton, så jeg synes ikke det var så forsvarlig å bo der så mye lengre.

Så jeg prøvde å finne leilighetsannonser som så ordentlige ut i avisa da.

Og tenkte at det var sikkert smartere å slå til på det, og heller prøve å jobbe mer overtid osv., for å betale husleia osv.

Så jeg tenkte mer på de norske team-leaderne som henholdsvis litt slave-drivere og litt sånn merkelig karakter eller hva man skal kalle det.

Selv om hu var jente hun ene team-lederen, så oppførte hu seg litt rart som med mennesker osv.

Altså det virket ikke som om det å jobbe med mennesker var den sterkeste siden hennes da, hun ene norske team-leaderen, så det virka som om hun kunne ha passet mye bedre i andre jobber muligens.

Så det virka litt rart hele greia synes jeg.

Og hu andre norske var hyggelig i starten, men hun drev med trakassering opp til flere ganger om dagen, etter at hun hadde jobba der noen måneder.

Uten at jeg så noe grunn til det egentlig, jeg bare prøvde å gjøre jobben på en ordentlig måte.

Og som jeg har skrevet om tidligere, så var jo noen sivil-politi eller lignende, som vel må ha hatt noen form for under-cover operasjon der da.

I forbindelse med den trafficingen av skandinaviske jenter til mellom skandinavia/norden, England/Liverpool og Spania da.

Som det nok kan virke som har foregått.

Det var antagelig derfor det var sivilpoliti der da.

Og jeg hadde jo også fortalt politiet i byen om at jeg hadde overhørt, i Oslo, at jeg var forfulgt av mafia osv., og også fortalt om det som skjedde på gården til onkelen min, og også problemer i andre land, når jeg prøvde å finne et sted å slå seg ned osv., her i begynnelsen av 2005.

Så det med sivil politi kan ha vært i forbindelse med det og.

Og de sa til meg, på en måte, at de lata som om de prata med hverandre, når jeg gikk forbi, på vei til pause f.eks., så sa dem sånn,, at jeg burde ikke gjøre det og det osv.

Og jeg ville jo ha hjelp av politi osv., fordi jeg var bekymret for familie og venner i Norge, og ville at politiet skulle finne ut hva som foregikk der.

Så jeg ville jo gjøre som de sa, i håp om at de skulle hjelpe da.

Og de sa at jeg skulle ikke prate med damene på jobben osv.

Og lignende ting skjedde også på vei mellom jobb og huset jeg bodde i osv., så det må ha vært noe sivili politi som har drivi, og spanet osv.

Og rare episoder, foregår jo enda, omtrent bare jeg går ut av døra, så det er tydelig at det er noen sivil politi som driver og spaner osv, og bruker damer osv, som ser sivile ut, til å spane osv.

En gang så jeg en gjeng med vanlige folk, rundt begynnelsen av 20-årene vel, som gikk inn i en svær politi-van like ved Holiday In, og bussstasjonen i sentrum der.

Så dette må ha foregått en stund, men hva poenget er, det synes jeg ikke så lette å gjette.

Og jeg vet dette høres merkelig ut, og det er jeg enig i, jeg synes også det høres merkelig ut.

Så det er ikke meningen å glemme de norske og danske jentene.

Jeg snakket bare om situasjonen når jeg slutta der.

Og det har jo jobba mange andre danske, svenske og norske jenter der, som slutta før meg, og som jeg også lurer på hva som foregikk med, og har skjedd med.

Så det er ikke sånn at jeg glemt det som har skjedd før, og ikke er bekymret osv. for dem, men de møtene er jo på et annet språk osv., og ofte med flere fra politiet, og politiet er jo mer vant til å ha sånne møter enn meg, så det er ikke alltid jeg får møtene sånn jeg helst tenkte det, og får presantert tingene nøyaktig sånn jeg mener, siden det er på engelsk og det vel lett ofte blir sånn at det er politiet som regiserer har kontroll på agendaen på møtene, siden de oftest er flest, det er på deres språk, og de er mest vant til å ha sånne møter.

Så det er ikke sånn at jeg bare er bekymret for de svenske og finske jentene som jobbet der på slutten, hvis det hadde blitt noe ordentlig investigation av dette, så skulle jeg forklart mer om de andre jentene som slutta der før jeg kontaktet politiet osv., det er ikke sånn at jeg har glemt dem, det er mest bare for å forklare at jeg sier det sånn, også regner jeg med, eller håper, at det skal bli noe investigation osv., og at alt som har foregått kommer fram da.

Så det er ikke så lett å forklare det riktig alltid, sånn at folk skal forstå nøyaktig hvordan man mener det.

Men sånn er det.

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).