Thursday 20 September 2007

Trine W skrev:
Betyder det noget om man er kommunist?? Om de laver gode salater så er det vel underordnet?
Når jeg køber 1 liter mælk fra ARLA støtter jeg indirekte Venstre..selvom jeg ikke kunne finde på, at stemme på dem køber jeg da stadig mælken.

Og hvad er der galt med ærlighed og integritet?

Jeg har nok bare ikke fattet hvor du vil hen med det her



Neida, du har selvfølgelig helt rett.

Men kommunister og industrielt behandlet (processed) mad. Og nogle av de margarin-esker vejer 10 kilo!

Også har de også Danebrog på salat-lokkene.

Og i Norge, så har de bukken, antagelig fra Ibsens Peer Gynt/bukkerittet, på margarin-pakken.

Så man kan lure på om det muligens er noen 'merkverdigheter' eller 'ugler i mosen' ute å går.

Det kan i allefall være interessant å ta en kikk på som fenomen.

Men tilbake til dette med firmaets verdier:

'Vårt etiske fundament; ærlighet og integritet, er en rettesnor for våre handlinger. Det skal si noe om hvilke mennesker vi ønsker å være.'.

De skriver at: 'vårt etiske fundament; ærlighet og integritet ... skal si noe om hvilke mennesker vi ønsker å være'.

Skal ikke menneskene de ansetter være fine fra før da?

Hvorfor skal firmaets etiske fundament si noe om hvordan mennesker de ønsker å være.

Skal ikke firmaets etiske fundament si noe om hva slags firma de ønsker å være?

Også får de tenker over selv om hvordan mennesker de ønsker å være privat, når de har fri?

Jeg synes i allefall det hørtes litt bakvendt ut.

Men nå er jo ikke jeg noen ekspert på å analysere slike firmaverdier, så det var derfor jeg lurte på om det var noen som var god på dette, som hadde tid å se på det.

Men, alikevel, så tar jeg et forsøk på det neste avsnitt også:

'Våre forretningsmessige nøkkelverdier er et sett med verdier som vi ønsker aktivt å innarbeide i Mills, fordi vi mener at en organisasjon som gjennomsyres av disse får større evne til å skape økonomisk verdi.'.


Og denne linjen:

'vi mener at en organisasjon som _gjennomsyres_ av disse [nøkkelverdier (altså ærlighet og integritet)] får større evne til å skape økonomisk verdi.'.

Jeg skal ta for meg ordet 'gjennomsyres'.

Hva slags ord er det?

Her er det snakk om firmaets kjerne-verdier, også sier de at organisasjonen skal gjennomsyres av disse verdier (ærlighet og integritet).

Nå er som sagt ikke jeg noen ekspert her.

Men for meg så høres det ord, gjennomsyres, ut som et negativt ladet ord(?)

Det var mye av grunnen til at jeg skrev det innlegg om de verdier.

Altså, tar de da disse verdier alvorlig, når de i definisjonen på firmaets kjerne-verdier, knytter disse verdier (ærlighet og integritet), opp mot et negativt ladet ord?

For å si det på en fleipete/forsøksvis sjov måte: Er det her snakk om at verdiene ærlighet og integritet, betraktes som negative verdier av den i firmaet som har skrevet teksten?

Eller er det snakk om (for igjen prøve å fleipe), at det er negativ integritet, og også negativ ærlighet som er verdiene da?

Siden de anvender det negativt ladede ord 'gjennomsyres'.

Ja, jeg synes det virket litt uprofesjonelt da, for et konsern som Agra, som er en av de største produsenter innefor industrielt prosses-behandlet mad i Norge, at de skal klare å bruke et negativt ladet ord, i forbindelse med definisjonen av deres verdier.

Men som sagt, dette felt er jeg slett ingen ekspert på.

Men om det er noen som forstår seg på dette bedre, og kan bekrefte at 'gjennomsyres' er et negativt ladet ord, og at det slett ikke er meningen at slike (negativt ladede) ord, skal anvendes når man definerer et firmas/konserns kjerne-verdier.

Eller noen som har greie på dette, og kan irettesette meg, fordi jeg tar feil, så hadde det også vært bra å få tilbakemelding om.

Så jeg venter spent og hører hva andre har å si om dette.

Og tar nok en gang forbehold siden jeg som sagt ikke er noen ekspert på dette felt.

Men jeg synes det så litt 'snodig' ut, som vi sier i Norge. Altså, bemerkelsesverdig.

Så da tenkte jeg at jeg kunne jo forsøke å skrive en post om det, og høre om andre kjente godt til slike felt.

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).