Tuesday 27 May 2008

Det er lov å kalle politiet 'hestkuk' og 'trekuk' i Nord. (In Norwegian).

«Norske poteter» er ikke noe problem
Du kan kalle en politimann «norske poteter» uten å bli straffet. Men å true ham med sex - det går ikke.
27.05.08 kl. 19:50Facebook Nettby Skriv ut Tips en vennKNUT A. NYGAARD Les også:
OK å kalle politimann for hore
Kalte betjent «hæstkuk» - dømt til fengsel
Asker og Bærum tingrett har nettopp slått fast at å skrike «norske poteter» til en politimann er greit. Men drapstrusler og trusler om ufrivillig sex er ikke akseptabelt.

En 22 år gammel iransk statsborger sto nemlig tiltalt nylig for å ha truet og forulempet to politimenn i Bærum.

Han ble dømt til 21 dagers betinget fengsel for draps- og sextruslene, mens dommerne understreker at det å skrike «norske poteter», som mannen gjorde, ikke er fornærmende adferd overfor politifolk.

- Surrealistisk
Politimennene som var involvert i episoden på Rykkinn i Bærum, beskriver det hele som surrealistisk og kaotisk.

Det var nemlig slik at det ble avholdt et bursdagsselskap hos den tiltalte 22-åringens stefetter i hans lille leilighet, og at 22-åringens bror hadde gått på stuegulvet med skitne sokker.

Retten redegjør i dommen for iransk skikk - der man setter fra seg sko ved inngangsdøren - og både sitter og spiser på gulvet.

I dette tilfellet hadde det også blitt drukket - ifølge 22-åringen hadde han inntatt en halv liter whisky.

Da broren kom inn med skitne sokker i stuen oppsto det slagsmål mellom ham og verten.

- Blasfemi
Det var da politiet kom til leiligheten at 22-åringen fremsatte truslene, og proklamerte at dette var en familiesak, og at politiet skulle dra igjen.

Inne i leiligheten fant politiet imidlertid mannens bror blodig på stuegulvet.

Da de gikk inn på gulvet startet to kvinner å skrike hysterisk, mens 22-åringen pekte på politimennenes sko og hylte «blasfemi».

22-åringen truet med å drepe begge politimennene mens de satte på ham håndjern. Etter dette tilbragte han tre døgn i arresten.

I tillegg til betinget fengselsstraff må han betale 8000 kroner i bot.

«Hestkuk» lov i nord
I tidligere rettsavgjørelser er det slått fast at folk fra nordlige deler av landet straffritt kan kalle politifolk for for eksempel «hestkuk» og «trekuk», da det anses for å være en del av dagligtalen i nordnorske dialekter.

Men en ung mann som kalte en politimann i Oslo «hestkuk», ble dømt...


http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2448136.ece

Men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor utlendinger kaller nordmenn for poteter.

Men det er det kanskje noen andre som skjønner?

Jeg lurer på om kommunister også kaller nordmenn for poteter?

Er det bare blonde som er poteter?

De er sikkert noen som vet dette, så i såfall, så skriv gjerne kommentar og forklar om dette.

Så på forhånd takk for hjelp i såfall.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).