Wednesday 25 June 2008

Giske må ta med noen fra Dissimilis på Øya-festivalen. (In Norwegian).

Bra!

RE: Du er fet azz!

Skrevet av RLK 25.06.2008 kl. 18:29

"Bokmål [...] is in its most common variety looked upon as reflecting formal middle-class urban speech, especially that found in the eastern part of Southern Norway, with the capital Oslo as the obvious centre. One can therefore say that Bokmål has a spoken realization that one might call an unofficial standard spoken Norwegian. It is in fact often referred to as Standard Østnorsk ('Standard East Norwegian')."

kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Bokmål

Nytt innlegg Svar på innlegg Varsle

4

anbefalinger

Bra!

RE: Du er fet azz!

Skrevet av Jim 25.06.2008 kl. 23:00

Javel, sitatmester. Det som står er at en vanlig oppfatning er at "man snakker bokmål", men dette etter definisjonen er en vanlig misoppfatning. Så hva vil du med sitatet? Bevise at King Knipe Tong tar feil? For det gjør du ikke! Å klippe-lime er ingen argument.

Nytt innlegg Svar på innlegg Varsle

0

anbefalinger

Bra!

RE: Du er fet azz!

Skrevet av cons 26.06.2008 kl. 01:56

Jeg har hørt at begge de norske skriftspråkene er konstruerte.

Nynorsk er jo grei, den ble konstruert, av Vinje, eller hva han heter, han blandet ord fra vestlandske dialekter, med ord fra dalene på Østlandet, og skapte nynorsk.

Danskene, hadde problem, med å forstå alle de forskjellige norske dialektene, da de styrte landet, for noen hundre år siden.

Så det de gjorde, var at de konstruerte et språk, har jeg fått vite på et dansk debattforum.

Jeg lurer på om det var 'riksmål', som var navnet på språket de konstruerte, og som siden, med noen justeringer, ble til bokmål.

Så at bokmål er dialekten på Østlandet, det er vel en sannhet med modifikasjoner, ville jeg tro.

Det er vel kanskje sånn, at borgerskapet i Oslo, har tatt til seg riksmålet/bokmålet, og gjort det til sin dialekt, ala slik f.eks. Kåre Willoch snakker.

Men, jeg kan ikke si at alle i Oslo, eller på Østlandet, prater bokmål, sånn som det skrives.

Det er vel kun et mindretall, i hvertfall etter sånn jeg har oppfattet det.

Selv om jeg vet at en god del i Oslo Vest snakker sånn, så tror jeg ikke si at man kan si at de snakker sånn, på hele Østlandet, det synes jeg var litt drøyt.

Forøvrig, så skulle jeg egentlig skrive om Giske her.

Men jeg har skrevet en del om han før, så nå bare poster jeg linkene her.

Det er noe research jeg gjorde om Giske, en kveld i fjor, om hans eskapader på alle festivalene i fjor mm.:

http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/12/tittel-p-tema-trond-giske-en-edderkopp.html

http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/12/linj-tr-enkel-grenet-tr-cons.html

Forøvrig, så synes jeg det var et godt forslag, som en skrev i en blogg, som det var lenket til på artikell-siden her, at Giske skulle hatt en fra Dissimilis på skuldra.

Da hadde Giske på en måte sagt unnskyld til Dissimilis, for det har jeg ikke fått med meg, at Partyministeren våres har gjort, at han har sagt unnskyld til Dissimilis.

Så jeg skjønner, at han prøver å skjerpe oppførselen sin, og være mindre Partyminsiter i år, grunnet kritikken de siste ukene osv.

Men jeg mistenker litt, at han bare føyer seg litt etter vinden, at han er en opurtunist, og strekker disse Partyminister-aktivitetene sine så langt som pressen og opposisjonen tillater.

Så man kan vel spørre hvor de var i fjor.

Men det er vel mye man kan spørre om.

Så får vi se om Giske spørr Dissimilis om de skal være med Øya-festivalen, for eksempel, hvis den ikke har vært da.

Det hadde vært et flott tiltak av Giske.

Så det blir spennende å se.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog





http://www.kjendis.no/2008/06/25/539193.html#comments

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).