Tuesday 30 October 2007

Heltidsansatt

Innlegg: 338
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Spaceisdeep

Grandiosa



Det er ikke helt rett som Professor sier at det ikke er svin i Grandiosaen.

Grandiosa original inneholder skinke, så har man pepperoni (pølser m/svinekjøtt).

Hva de andre variantene inneholder vet jeg ikke bortsett fra den med kjøttdeig da.

Er ingen grandiosa-spiser. Takke meg til gammelost, pultost, spekesild eller hva det måtte være.

By the way, Grandiosa selges i Sverige av Procordia



Og jeg må si meg enig i Denne



Det som står på Wikipedia, både norsk og engelsk, om at Grandiosa Orginal inneholder skinke, det må nok være noe misforståelse.

Fordi, de 'kjøttbitene', som er oppå Grandiosaen, de kan nok minne litt om skinke, for folk som ikke er vant til å spise mye skinke osv.

De 'kjøttbitene', kan kanskje ligne på sånn hermetisk skinke-boks kjøtt, som er kuttet opp i strimler.

Men det er det altså ikke.

De 'kjøttbitene' på Grandiosaen, de er et blandingsprodukt, som har vært igjennom en prosess-behandling.

Atlså en industriell prosess-behandling.

Hvor de har blandet sammen masse ingredienser.

Her er fra en webside, det er en oversikt over hva pizzakjøttet eller 'pizzakjøttet', på Grandiosaen inneholder:


link

'pizzakjøtt (storfekjøtt (40,0%), vann, soyaprotein, stivelse (bl.a. hvete), salt, krydder, aroma, kons.middel (E250))'.

Som man ser, så står det at kjøttblandingen inneholder soyaprotein.

Soyaprotein, er et slags bindemiddel, såvidt jeg har forstått, som limer sammen kjøttet, vannet sitivelsen og krydderet osv, til en fast sammenhengene 'skinke-lignende' konsistens.

Litt som spam kan man kanskje si.

Spam selges jo i England (og sikkert i USA og), og regnes jo ikke helt som like bra som ekte kjøtt, derav uttryket 'spam-mail'.

Man kan forresten få kjøpt spam-steker også i England, så jeg på Tesco i dag, dem har spam-fileter da, laget av ekte Spam, også er de 'breaded', altså de har brødsmuler rundt fileten da, omtrent som snitzel eller kyllingnuggets da.

Men jeg kjøpte heller kyllingfileter i dag gitt, så får vi se om det blir spam-fileter neste gang.



Uten at jeg vet nøyaktig hvordan ingredienser det er i Spam, untatt at det er et blandingsprodukt, som nok er bundet sammen med soyaproteiner eller gelatin som bindemiddel, på samme måte som kjøttet i Grandiosaen er da.

Så da er det klart at den kjøttblandingen går gjennom prosesser, for å få smeltet alt sammen i en masse eller form da.

Så da blir vel alt kjøttet og stivelsen og bindemiddelet og krydderet osv, smudret til pulverform eller granulatform eller noe slikt da kanskje, og så varmet opp, sånn at alle ingrediensene smelter sammen.

Også formet, så det blir noe skinkeboks-skinke lignende produkt, som så strimles opp og puttes på pizzaen.

(Det er sikkert flere prosesser-behandlinger som foregår med denne kjøttblandingen også, jeg bare tipper litt om hvordan dette kan foregå, bare så det er gjort klart).

Denne sammenblandingen av 'pizzakjøttet', blir enten gjort på Stranda, eller på Staburets hovedfabrikk (der hvor de har hovedkontoret også, og lager de runde leverposteiboksene), i Fredrikstad.

Men om 'kjøttet' kommer til Stranda som ferdig blandingsprodukt, eller om blander det på Stranda, det kjenner jeg ikke helt til dessverre.

Men det har uansett vært litt usikkerhet knyttet til om det faktisk er soyaproteiner eller gelatin, som brukes som bindemiddel i denne kjøttblandingen.

Da må jeg bare vise til posten min tidligere i denne tråden, hvor det står om en Dagblad journalist, som fikk høre at de, på spørsmål, hadde sluttet med soyaproteinen, og i stedet brukte gelatin.

Når journalisten lurte på hvorfor de glemte å nevne bindemiddelet, når de ramset opp ingrediensene i Grandiosaen.

Men at de bruker gelatin istedet for soyaproteinen, som bindemiddel i kjøttblandingen på Grandiosaen, det stemmer altså ikke.

I hvertfall ikke hvis man kikker på ingrediensoversikten på pakken på Grandiosaen eller bilde øverst i denne posten da.

Så her er det muligens noe muffens.

Eller gelatin da, sånn at ingen skal beskylde meg for å påstå at de putter sukkerholdende konditorivarer i Grandiosan også, for det er ikke det jeg mener når jeg skriver at det kan være noe muffens.

Jeg burde kanskje heller skrive ugler i mosen da, og da får jeg håper at ingen beskylder meg for å si at de putter ugler i Grandiosaen hvis jeg skriver det.

Det er altså ikke bokstavelig ment det med ugler og muffens, men samme det.

Billedlig ment heter det kanskje.

Fordi hvordan kan dem først si at det er soyaprotein, og så to uker etterpå så sier informasjonsjefen i Stabburet og fabrikksjefen på Stranda, at det er gelatin de bruker som bindemiddel.

Også kikker man på websiden til stabburet, som på bildet og linken over, også ser man at det ikke er gelatin alikevel, men faktisk soyaprotein, som de sa fra starten, men som de glemte å nevne, når de ramset opp produksjonslandene for ingrediensene i Grandiosaen.

Og de holder også produsenten av soyaproteinene (og gelatinen, som de sa det var når journalisten var på Stranda).

De produsenten(e) av bindemiddelet hemmelig.

Så da kan man lure på om det kan være noe lureri med dette, eller hva dette kan komme av, det virker litt mistenkelig, som om det egentlig er gelatin, men at de skriver på pakka at det er soyaprotein i stedet.

Det kan neste virke litt sånn av å lese den artikkelen synes jeg.

Skal jeg se om jeg finner linken:

link

For å oppsumere posten, så er det altså ikke skinke i Grandiosaen, selv om det kanskje kan se litt ut som skinke.

Så er det et blandingsprodukt, som det står inneholder 40% storefekjøtt.

Og som det også vel må sies å egentlig være litt tvil, og kanskje til og med et mysterium rundt, en eller to av ingrediensene i Grandiosaen.

I allefall om bindemiddelet.

Men uansett, så er det i allefall ikke snakk noen form for rent kjøtt, som skinke vel er, selv om 'kjøttet' kanskje ser ut som rent kjøtt, så er det altså ikke det, men en industrielt prosess-behandlet produkt, som ut omtrent som rent kjøtt.

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).