Wednesday 24 October 2007

Tittel på tema: Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa?
Tema-Sammendrag: Hvordan dyr er kjøttet på Grandiosa'n fra, og hvordan type kjøtt er det?
Skrevet: 20/10/2007 00:59
Trådrating:
Linjær : Trådet : Enkel : Grenet

<< 1 2 3 Forrige Neste Siste uleste
Trådverktøy
Hurtigsvar
Bli varslet på dette temaet
Send temaet på e-post
Legg temate til i favoritter
Skriv ut dette temaet.


24/10/2007 00:17


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: cons


Så da kan man lure på igjen da.



Hvorfor selges bare Stabburet pizza fra Big One fabrikken i Sverige.



Og ikke pizza fra Grandiosa fabrikken.



Enda Grandiosa det selges Grandiosa i Norge for minst fire ganger så mange penger enn Big One. (66% markedsandel, mot 15% markedsandet, etter kvalifisert gjetting).



Dette høres litt ut som bakvendt land for meg.



Fordi jeg kunne skjønt det hvis for eksempel tallene var litt forskjellig i Norge og Sverige.



Men at dem selger 2 Big One pizzaer i Sverige da, når Big One har en andel av konsernets salg i Norge på ca. 15 prosent.



Og at dem ikke selger en eneste kartong Grandiosa, som i Norge har en andel av konsernets salg på godt over 60 prosent. (Og som i tillegg også er Norges mest solgte, og vel også en av de sterkeste, merkevarer.)



Det synes jeg høres jeg høres ut som bakvendtland, som sagt, og også litt som 'høl i huet', for å si det på godt norsk, sånn folk pleide å si det, i allefall før i tida.







Kanskje ikke svenskene er så glade i Grandiosa, og det sier jeg ikke noe på.

Ellers kan jeg opplyse deg om at det ikke er produsentene som bestemmer hva som skal selges hvor, men de forskjellige butikkjedene.
Dette merker vi godt der jeg jobber i Kavli. Flatbrød, knekkebrød og kjeks fra Korni selges ikke overalt. Det samme kan man si om Q-meierienes produkter som og er et Kavliprodukt.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 02:05


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Spaceisdeep

Originally posted by: cons





Så da kan man lure på igjen da.







Hvorfor selges bare Stabburet pizza fra Big One fabrikken i Sverige.







Og ikke pizza fra Grandiosa fabrikken.







Enda Grandiosa det selges Grandiosa i Norge for minst fire ganger så mange penger enn Big One. (66% markedsandel, mot 15% markedsandet, etter kvalifisert gjetting).







Dette høres litt ut som bakvendt land for meg.







Fordi jeg kunne skjønt det hvis for eksempel tallene var litt forskjellig i Norge og Sverige.







Men at dem selger 2 Big One pizzaer i Sverige da, når Big One har en andel av konsernets salg i Norge på ca. 15 prosent.







Og at dem ikke selger en eneste kartong Grandiosa, som i Norge har en andel av konsernets salg på godt over 60 prosent. (Og som i tillegg også er Norges mest solgte, og vel også en av de sterkeste, merkevarer.)







Det synes jeg høres jeg høres ut som bakvendtland, som sagt, og også litt som 'høl i huet', for å si det på godt norsk, sånn folk pleide å si det, i allefall før i tida.















Kanskje ikke svenskene er så glade i Grandiosa, og det sier jeg ikke noe på.



Ellers kan jeg opplyse deg om at det ikke er produsentene som bestemmer hva som skal selges hvor, men de forskjellige butikkjedene.

Dette merker vi godt der jeg jobber i Kavli. Flatbrød, knekkebrød og kjeks fra Korni selges ikke overalt. Det samme kan man si om Q-meierienes produkter som og er et Kavliprodukt.


Ja, jeg kjøper ikke helt denne argumentasjonen.

For som jeg har vist tidligere i tråden, så selger Grandiosa ca. 4-5 ganger så mye som Big One i Norge.

Jeg kunne ha forstått det hvis svenskene bare hadde Big One Classic og Grandiosa Orginal, altså en av hver av Big One og Grandiosa.

Men når de bare har to slag Big One, da er det noen ugler i mosen ute å går tror jeg.

Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe

Og det er jo de som er på siden dems:



Så poenget er at de svenske kjedene har ikke mulighet til å kjøpe de pizzaene som vi kjenner som Grandiosa i Norge.

Og det er det poenget jeg tar opp, at Orkla ikke tilbyr disse pizzaene i det hele tatt i Sverige.

Men har ca. 20 andre slag.

Så det er dette jeg tenker på med bakvendtland, og tullerusk-aktig og 'høl i huet' da, for å bruke et vanlig utrykk.

Så selv om svenskene av en eller annen grunn ikke hadde vært så glade i Grandiosa.

Da må vel noe være galt enten i Norge eller Sverige?

Hvodan kan Grandiosa være kjempepopulær i Norge (Det er Norges mest solgte merkevare vel), og kjempe upopulær i Sverige (I Sverige selger de ikke en eneste eske Grandiosa).

Dette henger ikke sammen eller på greip eller noe sånt synes jeg.

Jeg hadde skjønt det hvis Grandiosa solgte litt mindre i Sverige, men at forskjellene skal være så store, da begynner jeg å lure på hva det kan komme av.

Er det noe med inneholdet i Grandiosaen som svenskene reagerer på?

Hvordan kan det ha seg at Grandisa er norges mest populære middag, og Sveriges mest upopulære?

Det må vel være verdens største sammentreff og mysterium på en gang, eller er det bare jeg som synes dette er rart?

For i Norge, (og også i Finland virker det som), så er jo Grandiosaen kjempepopulær.

Så her er det nok et eller annet som ikke stemmer.

Enten det eller så er det et av verdenshistoriens sjeldne merkverdigheter.

For dette her passer ikke med noe jeg kan skjønne av markedsøkonomi og vanlig sunn fornuft.

Og jeg har jo jobbet i dagligvarebransjen i nærmere 15 år selv også, så da får man jo disse tingene nesten automatisk inn i hodet eller blodet, eller hva man skal si.

Og utifra det også, så synes jeg nok det er noe som skurrer her ja.

Du skriver du jobbet i Kavli.

På Rimi, så var vel Kavli Skinkeost på tube storselger da.

La oss si at Kavli på tube solgte fire ganger så mye som kavli smøreoster i beger da.

Så skulle dere begynne å selge Kavli i Sverige. (Det er mulig det selges allerede, det er bare et eksempel).

Og da vil dere bare selge begerne, som selger en fjerdedel av tubene da.

Fordi Svenskene var så glade i begre.

Vær ærlig, så ville dere nok i hvertfall minst hatt en med tuber, hvis dere skulle hatt inn to Kavli produkter i Sverige.

Da ville dere tatt Kavli skinkeost på tube, la oss si den har 51% av smøreost-markedet da, på samme måte som Grandiosa Orginal.

Så hadde dere tatt enten en tube til, eller kanskje den mestselgende beger-varianten som det andre produktet.

Sannsynligvis, så hadde dere nok sjekket salgstallene i Norge, og valgt de to som solgte best.

Og butikkene og kjedene, de vil også ha de varene som selger best.

Det husker jeg fra Rimi, hvis en vare solgte dårlig, så var det ut med den, og inn med en ny variant.

Hvis en butikk-kjede i Sverige, får høre, at nå kan de velge å få inn Norges mestselgende produkt, enten det, eller så kan de få Norges 418 mest solgte produkt.

(For å ta et eksempel da).

Det er helt uten tvil at Pizza Grandiosa Orginal, skulle etter markedsmessige prinsipper, og etter all fornuft, blitt inkludert i Orklas pizza-sortement i Sverige, enten på bekostning av en av Big One pizzaene, eller i tillegg til det eksisterende sortimentet, eller på bekostning av en av paiene osv.

All bedriftsøkonomisk teori tilsier dette.

Du kan jo si, om vi følger pølsebod teorien da.

At folk på Lillestrøm hater wienerpølser og folk i Oslo spiser det mer enn noe annet.

Hva kan dette komme av da?

Da må det være noe galt etter eller annet sted, det skjønner man da.

Og at pølsebua i Lillestrøm, skulle hatt 20 pølsevarianter, men ikke wiener, selv om wiener solgte overveldende mest i de andre byene.

Det får ikke jeg til å passe med noen logikk i allefall, så det synes jeg virker litt for usannsynlig, til at jeg kan ta det så veldig seriøst.

Men så skal jeg sette på en pizza her, nå var jeg på Tesco i sentrum her, som stenger kl. 24, så da rakk jeg å få fatt i et par Dr. Oetker pizzaer, eller hva de heter med kylling osv.

Det var 2 for 1, som heter i England.

Eller nå tuller jeg. Det var to for £2.50, så det blir altså 2 for 30 kr. da.

Så da blir det 15 kr. pr stk. da.

Det er vel en tier billigere enn i Norge eller noe sånt noe vel.

Men det var med kylling de her da, og hvis jeg husker riktig fra Norge, så er det spinat på dem og.

Og det er vel kanskje ikke så godt på pizza, det kjenner vel de fleste til.

Så de har sine problemer å stri med i forbindelse med pizzafyll her i England og, bare for å prøve å avslutte den posten her på en eller annen måte.

Så det blir spennede å se om jeg husker riktig om det var spinat.

Men noen kjenner kanskje noen svensker, som bor i Norge f.eks., og kan kanskje gi dem en bit Grandiosa, og høre om dem liker det eller ikke.

Du har rett i at den kan jo være en radikal biologisk forskjell på de svenske og norske smaksløkene, det tenkte jeg ikke på i det hele tatt for å være ærlig.

Så det er godt mulig at du har et godt poeng der, det er nok godt mulig.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 09:59


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: cons

Originally posted by: Spaceisdeep



Originally posted by: cons











Så da kan man lure på igjen da.















Hvorfor selges bare Stabburet pizza fra Big One fabrikken i Sverige.















Og ikke pizza fra Grandiosa fabrikken.















Enda Grandiosa det selges Grandiosa i Norge for minst fire ganger så mange penger enn Big One. (66% markedsandel, mot 15% markedsandet, etter kvalifisert gjetting).















Dette høres litt ut som bakvendt land for meg.















Fordi jeg kunne skjønt det hvis for eksempel tallene var litt forskjellig i Norge og Sverige.















Men at dem selger 2 Big One pizzaer i Sverige da, når Big One har en andel av konsernets salg i Norge på ca. 15 prosent.















Og at dem ikke selger en eneste kartong Grandiosa, som i Norge har en andel av konsernets salg på godt over 60 prosent. (Og som i tillegg også er Norges mest solgte, og vel også en av de sterkeste, merkevarer.)















Det synes jeg høres jeg høres ut som bakvendtland, som sagt, og også litt som 'høl i huet', for å si det på godt norsk, sånn folk pleide å si det, i allefall før i tida.































Kanskje ikke svenskene er så glade i Grandiosa, og det sier jeg ikke noe på.







Ellers kan jeg opplyse deg om at det ikke er produsentene som bestemmer hva som skal selges hvor, men de forskjellige butikkjedene.



Dette merker vi godt der jeg jobber i Kavli. Flatbrød, knekkebrød og kjeks fra Korni selges ikke overalt. Det samme kan man si om Q-meierienes produkter som og er et Kavliprodukt.





Ja, jeg kjøper ikke helt denne argumentasjonen.



For som jeg har vist tidligere i tråden, så selger Grandiosa ca. 4-5 ganger så mye som Big One i Norge.



Jeg kunne ha forstått det hvis svenskene bare hadde Big One Classic og Grandiosa Orginal, altså en av hver av Big One og Grandiosa.



Men når de bare har to slag Big One, da er det noen ugler i mosen ute å går tror jeg.



Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe



Og det er jo de som er på siden dems:







Så poenget er at de svenske kjedene har ikke mulighet til å kjøpe de pizzaene som vi kjenner som Grandiosa i Norge.



Og det er det poenget jeg tar opp, at Orkla ikke tilbyr disse pizzaene i det hele tatt i Sverige.



Men har ca. 20 andre slag.



Så det er dette jeg tenker på med bakvendtland, og tullerusk-aktig og 'høl i huet' da, for å bruke et vanlig utrykk.



Så selv om svenskene av en eller annen grunn ikke hadde vært så glade i Grandiosa.



Da må vel noe være galt enten i Norge eller Sverige?



Hvodan kan Grandiosa være kjempepopulær i Norge (Det er Norges mest solgte merkevare vel), og kjempe upopulær i Sverige (I Sverige selger de ikke en eneste eske Grandiosa).



Dette henger ikke sammen eller på greip eller noe sånt synes jeg.



Jeg hadde skjønt det hvis Grandiosa solgte litt mindre i Sverige, men at forskjellene skal være så store, da begynner jeg å lure på hva det kan komme av.



Er det noe med inneholdet i Grandiosaen som svenskene reagerer på?



Hvordan kan det ha seg at Grandisa er norges mest populære middag, og Sveriges mest upopulære?



Det må vel være verdens største sammentreff og mysterium på en gang, eller er det bare jeg som synes dette er rart?



For i Norge, (og også i Finland virker det som), så er jo Grandiosaen kjempepopulær.



Så her er det nok et eller annet som ikke stemmer.



Enten det eller så er det et av verdenshistoriens sjeldne merkverdigheter.



For dette her passer ikke med noe jeg kan skjønne av markedsøkonomi og vanlig sunn fornuft.



Og jeg har jo jobbet i dagligvarebransjen i nærmere 15 år selv også, så da får man jo disse tingene nesten automatisk inn i hodet eller blodet, eller hva man skal si.



Og utifra det også, så synes jeg nok det er noe som skurrer her ja.



Du skriver du jobbet i Kavli.



På Rimi, så var vel Kavli Skinkeost på tube storselger da.



La oss si at Kavli på tube solgte fire ganger så mye som kavli smøreoster i beger da.



Så skulle dere begynne å selge Kavli i Sverige. (Det er mulig det selges allerede, det er bare et eksempel).



Og da vil dere bare selge begerne, som selger en fjerdedel av tubene da.



Fordi Svenskene var så glade i begre.



Vær ærlig, så ville dere nok i hvertfall minst hatt en med tuber, hvis dere skulle hatt inn to Kavli produkter i Sverige.



Da ville dere tatt Kavli skinkeost på tube, la oss si den har 51% av smøreost-markedet da, på samme måte som Grandiosa Orginal.



Så hadde dere tatt enten en tube til, eller kanskje den mestselgende beger-varianten som det andre produktet.



Sannsynligvis, så hadde dere nok sjekket salgstallene i Norge, og valgt de to som solgte best.



Og butikkene og kjedene, de vil også ha de varene som selger best.



Det husker jeg fra Rimi, hvis en vare solgte dårlig, så var det ut med den, og inn med en ny variant.



Hvis en butikk-kjede i Sverige, får høre, at nå kan de velge å få inn Norges mestselgende produkt, enten det, eller så kan de få Norges 418 mest solgte produkt.



(For å ta et eksempel da).



Det er helt uten tvil at Pizza Grandiosa Orginal, skulle etter markedsmessige prinsipper, og etter all fornuft, blitt inkludert i Orklas pizza-sortement i Sverige, enten på bekostning av en av Big One pizzaene, eller i tillegg til det eksisterende sortimentet, eller på bekostning av en av paiene osv.



All bedriftsøkonomisk teori tilsier dette.



Du kan jo si, om vi følger pølsebod teorien da.



At folk på Lillestrøm hater wienerpølser og folk i Oslo spiser det mer enn noe annet.



Hva kan dette komme av da?



Da må det være noe galt etter eller annet sted, det skjønner man da.



Og at pølsebua i Lillestrøm, skulle hatt 20 pølsevarianter, men ikke wiener, selv om wiener solgte overveldende mest i de andre byene.



Det får ikke jeg til å passe med noen logikk i allefall, så det synes jeg virker litt for usannsynlig, til at jeg kan ta det så veldig seriøst.



Men så skal jeg sette på en pizza her, nå var jeg på Tesco i sentrum her, som stenger kl. 24, så da rakk jeg å få fatt i et par Dr. Oetker pizzaer, eller hva de heter med kylling osv.



Det var 2 for 1, som heter i England.



Eller nå tuller jeg. Det var to for £2.50, så det blir altså 2 for 30 kr. da.



Så da blir det 15 kr. pr stk. da.



Det er vel en tier billigere enn i Norge eller noe sånt noe vel.



Men det var med kylling de her da, og hvis jeg husker riktig fra Norge, så er det spinat på dem og.



Og det er vel kanskje ikke så godt på pizza, det kjenner vel de fleste til.



Så de har sine problemer å stri med i forbindelse med pizzafyll her i England og, bare for å prøve å avslutte den posten her på en eller annen måte.



Så det blir spennede å se om jeg husker riktig om det var spinat.



Men noen kjenner kanskje noen svensker, som bor i Norge f.eks., og kan kanskje gi dem en bit Grandiosa, og høre om dem liker det eller ikke.



Du har rett i at den kan jo være en radikal biologisk forskjell på de svenske og norske smaksløkene, det tenkte jeg ikke på i det hele tatt for å være ærlig.



Så det er godt mulig at du har et godt poeng der, det er nok godt mulig.



Hei cons, for det første så har du noen unormalt lange innlegg, greit nok det, men skriv heller fler korte så blir det mye enklere for andre. Ingen kritikk, men et råd.

Du skriver :"Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe"

Nei det er ikke Orkla som bestemmer dette, men de forskjellige butikk-kjedene.

Vi, i Kavli har store problemer med å komme inn i Norgesgruppen og Rema 1000, men det er ikke Kavli som bestemmer dette. Det er Rema 1000 og Norgesgruppen.
Et stort næringslivsmiddelkonsern kan ikke bestemme over hvilke butikker de skal selge til eller ikke.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 10:01


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: JensPetrus

Originally posted by: Spaceisdeep



Bare til opplysning. Vanlig kjøttdeig inneholder både storfe og svin, mens karbonadedeig kun er storfekjøtt.





Nei. Vanlig kjøttdeig inneholder kun storfe. Familiedeig inneholder begge. Forskjellen mellom karbonade- og kjøttdeig er fettinnholdet. Kjøttdeig inneholder som regel over dobbelt så mye fett. Samme sort dyr, forskjellige bruksområder.



Dette kan vi sikkert krangle om i det uendelige, men som kokk og tidligere slakteriarbeider så er min påstand at kjøttdeig inneholder storfe/svin.
Familiedeig har jeg ikke vært borte i, men karbonadedeig er 100 % storfekjøtt.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 13:08


mini99
Avdelingssjef

Innlegg: 1626
Ble medlem: 15/12/2005

Jeg har humret litt for meg selv mens jeg leste denne tråden; det er den første konspirasjonssåpa jeg har sett.

@spaceisdeep Ad kjøttdeig. Gilde skriver dette om kjøttdeig:

"Kjøttdeig er laget av malt storfekjøtt som delvis er skåret fritt for sener og fett. Kjøttdeig inneholder maks 14% fett og den er tilsatt 1% salt og inntil 5% is eller isvann".

Karbonadedeig:

"Karbonadedeig er "luksusutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett og den inneholder maks 6% fett. Dette betyr igjen at karbonadedeig inneholder mer kjøtt og blir igjen mer rik på de viktige næringsstoffene som finnes i kjøtt."

Familiedeig derimot inneholder begge deler:

"Fakta om produktet.
Familiedeig inneholder like mengder med storfekjøtt og svinekjøtt. Inneholder normalt 18 % fett. Dette er en svært anvendelig deig, og er ypperlig til kjøttkaker og vanlige retter med kjøttdeig."

Men det er jo mulig at sammensetningene har forandret seg siden du jobbet som slakter? Vi har jo en del mennesker her i landet som ikke spiser svin, av ulike grunner. Kan hende kjøttvareprodusentene har tatt konsekvensen av det, og kun har svin i den "simpleste" deigen, i.e. familiedeig?

Matvareguiden - bruk søkefunksjonen.

Mvh mini99

-------------------------
"The opposite of love is not hate, it's indifference."
Elie Wiesel

"Brobygging har lite for seg hvis det er enveiskjøring på broen."
Hallgrim Berg
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 14:01


mini99
Avdelingssjef

Innlegg: 1626
Ble medlem: 15/12/2005

Originally posted by: JensPetrus

Jeg skal spise en hel ku hvis det noensinne har vært noe annet enn rent storfekjøtt i den vanlige "kjøttdeigen"!!

Så lenge du ikke nevner over hvor lang tid du skal bruke på å fortære hele kua, er det ikke spesielt imponerende, jp

Men om en som har jobbet på slakteri mener det har vært svin i kjøttdeigen før, nevnte jeg da som en MULIGHET at det har forandret seg.

-------------------------
"The opposite of love is not hate, it's indifference."
Elie Wiesel

"Brobygging har lite for seg hvis det er enveiskjøring på broen."
Hallgrim Berg
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 14:33


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: mini99

Jeg har humret litt for meg selv mens jeg leste denne tråden; det er den første konspirasjonssåpa jeg har sett.



@spaceisdeep Ad kjøttdeig. Gilde skriver dette om kjøttdeig:



"Kjøttdeig er laget av malt storfekjøtt som delvis er skåret fritt for sener og fett. Kjøttdeig inneholder maks 14% fett og den er tilsatt 1% salt og inntil 5% is eller isvann".



Karbonadedeig:



"Karbonadedeig er "luksusutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett og den inneholder maks 6% fett. Dette betyr igjen at karbonadedeig inneholder mer kjøtt og blir igjen mer rik på de viktige næringsstoffene som finnes i kjøtt."



Familiedeig derimot inneholder begge deler:



"Fakta om produktet.

Familiedeig inneholder like mengder med storfekjøtt og svinekjøtt. Inneholder normalt 18 % fett. Dette er en svært anvendelig deig, og er ypperlig til kjøttkaker og vanlige retter med kjøttdeig."



Men det er jo mulig at sammensetningene har forandret seg siden du jobbet som slakter? Vi har jo en del mennesker her i landet som ikke spiser svin, av ulike grunner. Kan hende kjøttvareprodusentene har tatt konsekvensen av det, og kun har svin i den "simpleste" deigen, i.e. familiedeig?



Matvareguiden - bruk søkefunksjonen.



Mvh mini99

Ok, da skal jeg ikke kverulere mer om dette, men hvis dere undersøker litt så blir svinekjøtt tilsatt de utroligste matvarer. Kan nevne bl.a fiskekaker.
Men som du sier mini så er nok reglene forandret de siste 30 årene.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 15:31


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: JensPetrus

En ettermiddag! Jeg tar det for gitt at dere stiller med ku.



Jeg er ikke mye åpen for nye ideer, og tror heller slakteren begynner å bli litt senil og egentlig tenker på et elller annet blandingsprodukt som kanskje var mer vanlig før. Bolle- og medisterdeiger kanskje. Eller et eller annet industriprodukt.





Men Grandiosaen er i hvert fall god gammeldags mø-farse.



Ei hel ku blir nok ikke så enkelt og slakteren er på ingen måte senil, ei heller dement.
Langt utpå 80 tallet var det ikke uvanlig å tilsette svin i kjøttdeigen.
Jobba sammen med masse muslimer den gang som aldri rørte kjøttdeig. Hvorfor ? Jo det var svinekjøtt i den.
Men jeg skal ikke påstå at alle leverandører/produsenter brukte det.
Jeg tenker heller ikke på medisterdeig eller medisterfarse og ikke på noe "industriprodukt", merkelig du nevner det faktisk og at jeg benekter det, for det er jo et industriprodukt, okke som

Skal forresten kose meg med taco nå med karbonadedeig (svensk)
Grandiosaen kan man legge under nullpunktet på terningkastet for min del.
Fysj, for noe ekle greier.
Men smak og behag.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 17:39


ElMona
Avdelingssjef

Innlegg: 2299
Ble medlem: 02/11/2004

Noen er tydligvis langt over middels interresert i Grandiosa

-------------------------
Chuck Norris can slam revolving doors.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 18:36


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: ElMona

Noen er tydligvis langt over middels interresert i Grandiosa



Takk ElMona. Jeg fikk faktisk et alvorlig latterkick nå og gud hvor godt det var.
Jeg tenker heller at noen er VELDIG interessert i Grandis'n

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 19:09


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Hei cons, for det første så har du noen unormalt lange innlegg, greit nok det, men skriv heller fler korte så blir det mye enklere for andre. Ingen kritikk, men et råd.



Du skriver :"Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe"



Nei det er ikke Orkla som bestemmer dette, men de forskjellige butikk-kjedene.



Vi, i Kavli har store problemer med å komme inn i Norgesgruppen og Rema 1000, men det er ikke Kavli som bestemmer dette. Det er Rema 1000 og Norgesgruppen.

Et stort næringslivsmiddelkonsern kan ikke bestemme over hvilke butikker de skal selge til eller ikke.









Altså, poenget mitt her, er at Orkla har jo et sortement på 20 pizzaer i Sverige.
(Se bildet i posten over).

Men her er ikke Pizza Grandiosa Orginal inkludert.

Kjedene i Sverige, de kan velge hvilke av 20 pizza-slagene de ønsker å ha i sortementet.

(Dette kan man også se i Norge, at f.eks. Rimi f.eks. ikke har 1.5 liter Coca Cola Sitron da, mens kanskje Ultra har denne.

Da har kjedene valgt forskjellige ut i fra Cola Cola's sortement i Norge.

Men ingen av dem har cherry-coke, fordi det er ikke i sortementet til Coca Cola i Norge.

Sånn var det jeg mente. Pizza Grandiosa Orginal, er ikke i pizza-sortementet til Orkla i Sverige, på samme måte som at Cherry Coke ikke er i sortementet til Coca Cola i Norge.

Så kjedene i Sverige har faktisk ikke mulighet til å ta inn Pizza Grandiosa Orginal, på samme måte som kjedene i Norge ikke har mulighet til å ta inn Cherry Coca Cola.

Og hvilke produkter kjedene har mulighet til å velge mellom å ta inn i butikkene fra en leverandør i et bestemt land, det utvalget som kjedene kan velge mellom, det styres av produsentene og ikke kjedene.)

Så håper vi ble enige nå.

Hvis ikke så bare forklar det på en litt annen måte, for jeg er litt treg noen ganger, så det er sikkert noe jeg ikke har skjønt her.

Redigert: 24/10/2007 kl 19:12 av cons

Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 19:19


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: mini99

Jeg har humret litt for meg selv mens jeg leste denne tråden; det er den første konspirasjonssåpa jeg har sett.




Det er faktaopplysninger det er snakk om her.

Og hvis du skal diskutere konspirasjonsteorier eller trakassere folk, så er det ikke mat og drikke som er riktig forum i hvertfall.

Bare siden det er jeg som har startet tråden, og da bør jeg vel prøve å holde den på riktig spor.

Så det hadde vært bra hvis du holdt deg til tema i tråden da.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 19:20


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: ElMona

Noen er tydligvis langt over middels interresert i Grandiosa


Samme til deg og, det er ikke tema i tråden å trakassere folk.

Tema er inneholdet i Pizza Grandiosa.

Så det hadde vært kjempefint hvis du holdt deg til tema.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 19:23


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007



Takk ElMona. Jeg fikk faktisk et alvorlig latterkick nå og gud hvor godt det var.

Jeg tenker heller at noen er VELDIG interessert i Grandis'n


Jeg tar med en påminnelse til deg og, om at temaet i tråden er innholdet i Pizza Grandiosa.

Og tema i tråden er ikke hva andre er interessert, og heller ikke å trakassere folk.

Bare som en påminnelsene, siden jeg synes det kunne minne litt om det, og siden jeg har startet tråden, så jeg prøver å minner folk i tråden litt om tema, sånn at ikke hele tråden skeier ut.

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).