Thursday 25 October 2007

Kategori: IT-business og -politikk | Se alle kategorierStart et nytt emneDigital Millennium Copyright Act (DMCA).
Startet på onsdagav cons - Emnet har 5 innlegg
Av cons på onsdag:sitér | varsle Jeg har hatt noe problemer med at Arvato i UK, har fått blogger/blogspot, til å slette poster fra en blog jeg har der.

Og den bloggen ligger vel fysisk på en server i USA da, fordi jeg har fått en klage ifølge DMCA, (Digital Millennium Copyright Act), som er en amerikansk copyright lovgiving.

link

Så jeg lurte på om noen har kjennskap til hvilke regler som gjelder her.

Dette er snakk om dokumenter som jeg personlig fikk, skift-planer osv., da jeg jobbet i Arvato.

Og de er del av en klage jeg sendte til CAB tidligere i år.

Og blogg-postene er i forbindelse med klagen.

Burde ikke dette da være offentlige dokumenter, når de hører til som vedlegg til en offentlig klage?

Og når jeg har fått dem på jobben, så må jeg vel få lov å legge dem på bloggen og, jeg har jo ikke, såvidt jeg husker, undertegnet noe som sier at vaktlister osv. skal være hemmelige.

Dessuten har de slettet CV-en min der og, vel da bare fordi det står på CV-en at jeg har jobbet der da.

Så det hadde vært veldig bra hvis noen hadde hatt noen råd om dette, fordi jeg har planlagt å sende en 'DMCA counter-complaint' tilbake, så da hadde det vært bra hvis noen hadde noen råd om dette.

Så på forhånd takk for hjelp!


Av ShabbyDog på onsdag:sitér | varsle Skift planer ville jeg sagt at absolutt ikke er offentlige dokumenter, på samme måten som at lister over ansatte etc ikke er offentlige dokumenter.

I tilfelle så er det at du sprer interne dokumenter i beste fall illojal opptreden og i værste fall spionasje...
Av cons i går kl 01:10:sitér | redigerShabbyDog skrev:
Skift planer ville jeg sagt at absolutt ikke er offentlige dokumenter, på samme måten som at lister over ansatte etc ikke er offentlige dokumenter.I tilfelle så er det at du sprer interne dokumenter i beste fall illojal opptreden og i værste fall spionasje...


Når det er som del av klagesak, som er forbundet med en arbeidssak, som er forbundet igjen med en organisert kriminalitetsak.

Det blir vel offentlige dokumenter, så fort de blir del av klagesaken?

Og de sletta jo til og med posten som inneholdt CV-en min, fra bloggen.

Vel da bare fordi jeg hadde skrevet opp på CV-en om de 15 månedene jeg jobbet for Arvato da.

(Selv om jobben var å aktivere Windows osv. over telefon, på vegne av Microsoft sin skandinaviske produktaktivering, så var det jo fortsatt av Arvato, som vi var ansatt da).

Jeg kan ikke skjønne at dette hører hjemme i folkeskikken, eller hva dem pleide å si i gamle dager.

Du vet ikke om det er organisasjoner man kan få mer råd osv. om dette av, fordi jeg fikk bare et amerikansk faxnummer å sende 'DMCA counter-complaint' tilbake til, og det blir litt kronglete fra England, selv om det vel er mulig å finne et sted hvor dem gjør det.

Men jeg burde vel prøve å finne ut mer om hvilke regler det er som gjelder angående dette, så hvis det er noen som vet om organisasjoner som gir råd om slike ting, så hadde det vært veldig bra.
Av nan i går kl 06:36:sitér | varsle eh, så vidt jeg vet har ikke DMCA noe med denne typen ting å gjøre. Er nok mer det at du sprer bedriftshemmeligheter (de liker tydeligvis og tenke på det sånn iallefall). Det med at de sletta CVen var nok bare en feil isåfall. Men ja, du kommer nok ikke langt med å klage.
Av cons i går kl 08:33:sitér | redigerOk, her er i hvertfall de skrev i en av e-postene de sendte fra blogg-firmaet da:

'Hello Erik,

We received a DMCA complaint from Arvato Services Limited regarding the
content that we have removed based on their allegations of copyright
infringement. The DMCA complaint that we received will be posted on the
link we sent you (www.chillingeffects.org/notice.cgi?sID=4463)
within the next couple of weeks.

Sincerely,
The Blogger Team'.

johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/from-supportblogger.html


Jeg har også tenkt på det du skriver, at copyright-lover, det er vel mer for ting som musikk og andre media filer kanskje?

Dette det var snakk om her det var altså, som sagt, skift-planer, møtereferat fra personalmøter på Arvato og min CV da.

Og disse dokumentene er i forbindelse med en klagesak til Citizens Advice Bureau i England, som er i forbindelse med en Arbeidssak og organisert kriminalitetssak på Arvato i Liverpool, i forbindelse med at jeg jobbet på Microsoft sin skandinaviske produktaktivering der, fram til i fjor.

Så dette er filer angående arbeidssaken og org. kriminalitetssaken.

Med bakgrunn i den org. kriminalitetssaken, som ambassaden i London refererte til, ved at de sa at 'de hjelper ikke folk som samarbeider med kriminelle' (om mine norske og skandinaviske kollegaer på Microsoft Produktaktivering da, enda dette virket som et vanlig firma, i en kjent bygning, med strenge regler for kontor-antrekk og med Microsoft som oppdragsgiver osv.).

Og de sa også på ambassaden at om jeg ville at det britiske og norske politiet, skulle samarbeide om dette, så måtte jeg selv kontakte det norske og britiske politiet om dette, og det har jeg gjort.

Så da jeg sendte disse filene i forbindelse med klagesaker, så var det mye (man skal vel være ærlig å si mest) i forbindelse med at jeg ville at noen skulle gjøre noe med de problemene med organisert kriminalitet, som var i firma, som har/hadde Microsoft produktaktiveringen da.

Så jeg sendte e-poster til mange aviser i Norge og Storbritannia da.

Kontaktet moderselskapet Bertelsmann i Tyskland.

Kontaktet ambasseden, og ga alle dokumenter og møtereferater mm. til de.

Kontakte politet på Merseyside, og ga kopier av alle dokumenter og møtereferater til de.

Kontaktet Kripos i Norge, og mailet kopier av dokumenter og referater mm. til de.

Kontaktet Crown Prosecution Service, Citizens Advice Bureau, The Law Society, LSC, Morecrofts Solicitors, EAD Solicitors, Det Norske Konsulatet i Liverpool, og nå sist til og med Amnesty International.

Og jeg har lagt de indekserte dokumentene, i forbindelse med klage til CAB, ut på to blogger (pluss en som lagringsplassen ble full på virket det som).

Så jeg egentlig prøver på, det er det som heter 'Whistleblowing' på engelsk da.

Jeg vet ikke hva man skal kalle det på norsk.

Men da mener jeg, at da må dette være beskyttet av noen form for regler, fordi jeg mener at når jeg Whistleblower, så kan ikke firma, Arvato Ltd., drive å slette de filene fra bloggen min.

Da må vel det være beskytet av noen form for lovverk og regler skulle man vel tro.

Og derfor tenkte jeg at jeg skulle sende en sånn klage på at de ble slettet med bakgrunn i Copyright-bestemmelsene da.

Fordi jeg mener at de bestemmelsene må være mindre relevante enn å beskytte muligheten til å whistleblowe om sånne ting da.

Så jeg lurte på om det er noen som har noen meninger eller råd om dette, angående om det er noen organisasjoner jeg burde kontakte osv. angående dette.

På forhånd takk for svar!

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).