Tittel på tema: Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa?
Tema-Sammendrag: Hvordan dyr er kjøttet på Grandiosa'n fra, og hvordan type kjøtt er det?
Skrevet: 20/10/2007 00:59
Trådrating:
Linjær : Trådet : Enkel : Grenet
Trådverktøy
Hurtigsvar
Bli varslet på dette temaet
Send temaet på e-post
Legg temate til i favoritter
Skriv ut dette temaet.
20/10/2007 00:59
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 285
Ble medlem: 01/09/2007
Da jeg bodde i Norge så spiste jeg nesten alltid Pizza Grandiosa.
Det gikk så mye pizza, at når folk sa at jeg måtte spise variert, så sa at jeg spiste jo flere typer pizza'er, jeg spiste jo Pizza Peperoni og Pizza Mexicana også, så det var ikke noe å bekymre seg for.
Men jeg husker jeg leste sånn avis-reportasje, eller magasin-reportasje, eller nettavis-artikkel, eller hva det kan ha vært.
Og da var det om Norges nasjonalrett, Pizza Grandiosa.
Som ble bakt på Stranda, eller hva det het?
Men det som dem ikke fikk svar på, når dem intervjua dems jobba i firmaet der da.
Det er vel stabburet, er det ikke det da?
Dem spurte hvordan kjøtt det var, for det så ikke ut som skinke.
Men det må vel være noe behandlet kjøtt, tror dere ikke det?
For ikke noe vanlig kjøtt har vel sånn form og konsistens naturlig?
Nå tenker jeg først og fremst på vanlige grandiosa'n.
Når jeg jobba på Rimi Bjørndal, så hendte det jo at det dukka opp noen Somaliske damer,og andre muslimer, som lurte på om det var svinekjøtt i grandiosa'en.
Så det var det sjekka vi jo.
Og det står på pakka at det er svine-kjøtt og storfe-kjøtt, hvis jeg husker riktig.
Så ble de skuffa, for dem hadde vel lyst på Grandiosa da, så kom jeg med dårlige nyheter om innholde osv.
Men sånn er det.
Men hvordan kjøtt er det som er både svine-kjøtt og storfe-kjøtt da?
Da burde det vel ha vært to slags kjøtt oppå pizzaen og eller?
Men det er jo bare sånn avlange strimler, som alle ser like ut.
Det ser ikke ut for meg som om det er to forskjellige slag i hvertfall.
Men det er kanskje andre som skjønner seg bedre på det her?
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger
20/10/2007 01:20
Aglarien
Minbari
Innlegg: 8439
Ble medlem: 22/04/2005
Jeg liker ikke svinekjøtt på pizza, men liker grandiosa...så jeg vet ikke jeg....
-------------------------
"Open, honest and direct!"
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn
20/10/2007 01:28
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 285
Ble medlem: 01/09/2007
Originally posted by: Aglarien
Jeg liker ikke svinekjøtt på pizza, men liker grandiosa...så jeg vet ikke jeg....
Nei, det smaker vel ikke akkurat skinke eller svinekjøtt når du sier det nei.
Men jeg mener helt bestemt at det stod at det var både svin og storfe, når jeg sjekka pakka når jeg jobba på Rimi Bjørndal der.
Og den har vel smakt det samme hele tiden.
Men dem har jo en hemmelig og unik oppskrift, så det er kanksje derfor dem ikke vil ut med det:
Jeg ser jo dem stykkene i reklamen er hjerte-forma, så jeg vet ikke om det skal være noe hint jeg?
Men det er kanskje andre som har snøring?
Her er forresten linken og, hvis noen savner den:
link
Redigert: 20/10/2007 kl 01:30 av cons
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger
20/10/2007 02:14
JensPetrus
Teamleder
Innlegg: 1260
Ble medlem: 18/02/2006
Originally posted by: cons
Dem spurte hvordan kjøtt det var, for det så ikke ut som skinke.
Men det må vel være noe behandlet kjøtt, tror dere ikke det?
For ikke noe vanlig kjøtt har vel sånn form og konsistens naturlig?
Nå er det en stund siden jeg har smakt Grandiosa, men jeg er rimelig sikker på at det kun er snakk om kvernet storfe. Altså mer eller mindre vanlig storfekjøttdeig. Muligens sper de det (tenk kjøttkaker) for å spare penger.
Originally posted by: cons
Men hvordan kjøtt er det som er både svine-kjøtt og storfe-kjøtt da?
Da burde det vel ha vært to slags kjøtt oppå pizzaen og eller?
Men det er jo bare sånn avlange strimler, som alle ser like ut.
"Familiedeig" kalles det i dag, og er kjøttdeig der man tar halvparten ku og halvparten gris.
Jeg tror du kanskje tenker det er biffkjøtt skjært i små strimler, men det er det altså ikke. Det er (spedd?) kjøttdeig presset sammen til slike strimler.
-------------------------
Det er nellik nok til alle.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn
20/10/2007 04:31
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 285
Ble medlem: 01/09/2007
Originally posted by: JensPetrus
Originally posted by: cons
Dem spurte hvordan kjøtt det var, for det så ikke ut som skinke.
Men det må vel være noe behandlet kjøtt, tror dere ikke det?
For ikke noe vanlig kjøtt har vel sånn form og konsistens naturlig?
Nå er det en stund siden jeg har smakt Grandiosa, men jeg er rimelig sikker på at det kun er snakk om kvernet storfe. Altså mer eller mindre vanlig storfekjøttdeig. Muligens sper de det (tenk kjøttkaker) for å spare penger.
Originally posted by: cons
Men hvordan kjøtt er det som er både svine-kjøtt og storfe-kjøtt da?
Da burde det vel ha vært to slags kjøtt oppå pizzaen og eller?
Men det er jo bare sånn avlange strimler, som alle ser like ut.
"Familiedeig" kalles det i dag, og er kjøttdeig der man tar halvparten ku og halvparten gris.
Jeg tror du kanskje tenker det er biffkjøtt skjært i små strimler, men det er det altså ikke. Det er (spedd?) kjøttdeig presset sammen til slike strimler.
Ja, jeg husker jo selv at jeg studerte Grandiosa-kartongen nøye for de Somaliske husmødrene, må man vel kalle dem, når jeg jobba på Rimi Bjørndal.
Og da stod det noe sånt som kjøtt av storfe og svin.
Såvidt jeg kan huske.
Og når jeg pratet om hvordan kjøtt det var som var både storfe og svin, så mente jeg ikke kjøttdeig eller familiedeig.
Jeg mente hvordan kjøtt dem brukte på Pizza Grandiosa.
For de strimlene som er på den vanlige Grandiosa'n, de ser vel ikke ut som noe annet slag kjøtt jeg kan huske å ha sett.
Og dette var også tema, eller i hvertfall et poeng, i en reportasje jeg leste om, fra et intervju med folk på Grandiosa fabrikken i Stranda da.
Og da ville de ikke svare på spørsmålet angående hvordan kjøtt det egentlig var på Grandiosaen.
Og jeg husker også at jeg leste at det var både storefe og svinekjøtt i Grandiosan.
Det var derfor de somaliske konene ble så skuffa, for dem hadde vel lyst på Grandiosa da.
For man må jo yte ordentlig kundeservice, så det var ikke noe jeg fant på, jeg studerte kartongen nøye, til jeg fant det som stod med liten skrift, og der stod det faktisk svine og storfe kjøtt.
Men om man bruker øya, og kikker oppå grandiosan, så ser man jo bare et slag kjøtt.
Og om man skrur på hukommelsen også, og prøver å huske hvor man har sett sånn kjøtt før, så begynner man kanskje å lure litt.
Og hvis man tar med konsistensen og smaken også, så begynner man kanskje å lure enda litt mer.
Grandiosa er vel tross alt Norges mest solgte merkevare vel, og de kan stable pizzakartonger til månen og tilbake hvert år vel.
Det selges jo 20 millioner Pizza Grandiosa hvert år så jeg på stabburet sin side.
Og matkunnskap er viktig, her er et eksempel:
'En "Grandis" består av mel, kjøtt, ost og grønnsaker. Dette er anerkjente råvarer i ethvert sunt kosthold. 100 gram gir 220 kalorier og fordelingen mellom proteiner, karbohydrater og fett er god.'.
og videre:
'Et stykke Grandiosa inneholder det samme som en brødskive med Jarlsbergost, skinke og noen paprika- og tomatskiver på toppen.'.
Men de kaller det ikke 'skinke' det de har på Grandiosaen, de bare kaller det kjøtt, og sier at det inneholder det samme som skinke.
Og til slutt:
'Siden Grandiosa pizza kom på markedet for 27 år siden, er det solgt 260 millioner av folkets favorittpizza. På mange måter har Grandiosa blitt et fenomen i norsk matkultur.'.
Så Grandiosa har blitt et fenomen på _mange_ måter.
En måte er vel at det er den mestselgende merkevaren.
Så kan man lure på hva de andre måtene kan være for noe rart da.
Men tilbake igjen til tema igjen, hva kan det kjøttet som er på Grandiosaen være for noe da?
Hvorfor har de hemmelig oppskrift da?
Jeg kjøper jo masse pizza selv om jeg bor i England nå.
Og her står det alltid om det er 'beef', 'peperoni', 'salami', 'ham', osv.
Det står ikke bare 'meat', da tror jeg nok folk hadde skygget unna.
Så det er vel litt snodig da, at det bare skal stå 'kjøtt' som ingrediens.
Og ikke hvordan kjøtt det er?
Det burde vel ha vært som i England, at det står om det er biff, pepperoni, salami, skinke, kjøttdeig eller hva det er.
Så man kan jo begynne å lure litt da.
Det selges jo tross alt mer enn 20 millioner "grandiser" i året var det vel.
Og de pizzaene veier jo mer enn en halv kilo hver.
Så det blir vel mer enn 10 millioner kg mat i året da.
det vil si 10 000 000 kg.
det vil si mer enn 10 000 tonn grandiosa i året.
Så da hadde det jo vært artig om hvordan kjøtt dem brukte i den unike og hemmelige pizza-oppskriften, ikke var hemmelig likevel.
For å ta med litt tull til slutt, så lever vi jo i åpent samfunn, så da burde vel folk i Norge ha krav på å vite hva den maten dem spiser mest av i året egentlig er.
Men det er kanskje anderledes krav til merking av mat i England og i Norge, så da er det såklart forståelig.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger
20/10/2007 15:34
JensPetrus
Teamleder
Innlegg: 1260
Ble medlem: 18/02/2006
Originally posted by: cons
Og når jeg pratet om hvordan kjøtt det var som var både storfe og svin, så mente jeg ikke kjøttdeig eller familiedeig.
Jeg mente hvordan kjøtt dem brukte på Pizza Grandiosa.
For de strimlene som er på den vanlige Grandiosa'n, de ser vel ikke ut som noe annet slag kjøtt jeg kan huske å ha sett.
Jeg skjønner ærlig talt ikke hva det er du mener. Den eneste "typen kjøtt" som er "både storfe og svin" er kvernede produkter. "Familiedeig" er varianten folk er mest vant til.
Ikke at det betyr så mye, for jeg har jo allerede svart hvilken type kjøtt det er i Grandiosa. Det er kun storfekjøtt. Det har aldri vært noe svinekjøtt.
Hvis du mener hvor på dyret det kommer fra, så er det nok en blanding av restprodukter.
Og hvis man tar med konsistensen og smaken også, så begynner man kanskje å lure enda litt mer.
Konsistensen og smaken er "interessant" fordi det ikke er strimler med kjøtt som kommer rett fra dyret. Det er behandlet, spedd, og krydret.
Jeg skjønner ikke hva det store mysteriet er.
'En "Grandis" består av mel, kjøtt, ost og grønnsaker. Dette er anerkjente råvarer i ethvert sunt kosthold. 100 gram gir 220 kalorier og fordelingen mellom proteiner, karbohydrater og fett er god.'.
og videre:
'Et stykke Grandiosa inneholder det samme som en brødskive med Jarlsbergost, skinke og noen paprika- og tomatskiver på toppen.'.
Men de kaller det ikke 'skinke' det de har på Grandiosaen, de bare kaller det kjøtt, og sier at det inneholder det samme som skinke.
Jeg tror du misforstår hva de sier. De sier ikke at de inneholder de samme ingrediensen. Det de sier er at de inneholder mer eller mindre samme mengde næring. De prøver å si at et stykke Grandiosa er like sunn som "en brødskive med pålegg."
Det er ikke, og har aldri vært, skinke i Grandiosa. Og ja, jeg har sjekket.
For å ta med litt tull til slutt, så lever vi jo i åpent samfunn, så da burde vel folk i Norge ha krav på å vite hva den maten dem spiser mest av i året egentlig er.
Men det er kanskje anderledes krav til merking av mat i England og i Norge, så da er det såklart forståelig.
Og det får man også vite om man leser på pakken. Jeg foreslår at du gjør det neste gang du er i Norge, for det står akkurat hva det er. 40% storfekjøtt, utspedd og krydret med diverse krydder og smaksforsterker. Den nøyaktige formelen er selvsagt "hemmelig," men slik er det jo med alle produkter.
-------------------------
Det er nellik nok til alle.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn
20/10/2007 17:15
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 285
Ble medlem: 01/09/2007
Ja altså nå husker jeg selv, som jeg har skrevet to ganger tidligere i tråden, at jeg undersøkte den grandiosa-esken nøye, og leste det som stod med liten skrift.
Og da måtte jeg skuffe hu somaliske dama, fordi det stod at det var svinekjøtt i.
Dette var når jeg jobba på Rimi Bjørndal.
Det må vel ha vært mens jeg studerte på HiO, på ingeniørhøyskolen, mellom 2002 og 2004.
Og den episoden husker jeg veldig klart, så jeg er ikke noe i tvil om hva det stod på kartongen.
Så jeg tror ikke vi kommer så mye lengre egentlig.
Jeg får bare si at når kjøttet på pizza'en er hemmelig, og dem ikke engang kan si om det er skinke eller ikke, da tror jeg ikke det er mange andre land enn i Norge, at den pizza'en hadde blitt storselger.
Men jeg spiste jo Pizza Grandiosa hver dag selv, og synes det smakte godt.
Selv om folk sa at dem ikke spiste papp-pizza, fordi det smakte papp.
Det smaker jo ikke papp.
Det smaker jo jarlsberg-ost, paprika, tomatsaus, og det kjøttet, ja jeg klarer ikke å svare nøyaktig hvordan kjøtt det smaker, men jeg tror ikke det er skinke, og ikke kjøttdeig smaker det heller.
Men det er sikkert folk har tatt professioriater i innholdet i industrialisert produsert kjøtt, som er fremstilt ved bruk av prossessbehandlings-metoder, så dette skal jeg vel ikke påstå at jeg er så ekspert på.
Men jeg vet jo godt selv i hvertfall at her i England, hvor jeg bor nå, så står det på pakka hvordan kjøtt det er på pizzan.
Saturday, 20 October 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2007
(858)
-
▼
October
(352)
- HeltidsansattInnlegg: 349Ble medlem: 01/09/2007 I...
- HeltidsansattInnlegg: 348Ble medlem: 01/09/2007 J...
- From: veggavisen@tv2.no Veggavisen Admin To: eribs...
- UnderdirektørInnlegg: 2947Ble medlem: 06/10/2005 ...
- No title
- Problems with message-board31 October 200711:17 Su...
- consHeltidsansattInnlegg: 339Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 338Ble medlem: 01/09/2007 O...
- HeltidsansattInnlegg: 337Ble medlem: 01/09/2007 O...
- Scissor kicks ca. 11.55jente ca 16-17, trang gense...
- consHeltidsansattInnlegg: 335Ble medlem: 01/09/200...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: tips@a...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: SCT@am...
- Tittel på tema: Kurt Cobain - Mord eller selvmord?...
- I've just appealed regarding a complaint on the Li...
- Trenering Citizens Advice Bureau (C.A.B.) 04.10....
- Så har jeg hatt noe problemer med BT webmail og Ou...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- HeltidsansattInnlegg: 332Ble medlem: 01/09/2007 O...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: Magne....
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: bureau...
- johnconsLærlingInnlegg: 4Ble medlem: 26/10/2007 O...
- Tittel på tema: Eli Hagens frisør - Spøkefugl elle...
- ProfessorUnderdirektørInnlegg: 2937Ble medlem: 06/...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: kristj...
- From: ole.erik.almlid@aftenposten.no To: eribsskog...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: sct@am...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: Englan...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: ole.er...
- Kategori: IT-business og -politikk | Se alle kateg...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: custom...
- consHeltidsansattInnlegg: 330Ble medlem: 01/09/200...
- consHeltidsansattInnlegg: 329Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 328Ble medlem: 01/09/2007 O...
- HeltidsansattInnlegg: 326Ble medlem: 01/09/2007 O...
- consHeltidsansattInnlegg: 325Ble medlem: 01/09/200...
- Cunard and the slave trade. Messages 1 - 1 of 1 ...
- Tittel på tema: Hvordan kjøtt er det i Pizza Grand...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: aborg@...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: info@a...
- consHeltidsansattInnlegg: 320Ble medlem: 01/09/200...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- Tittel på tema: Innholdet i Stabburet leverpostei....
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: support@blogger.com Blogger Help To: eribssk...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: psd@me...
- Deleted entries.
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- koppeKonserntraineeInnlegg: 869Ble medlem: 12/10/2...
- thunderboltHeltidsansattInnlegg: 481Ble medlem: 20...
- Cunard and the slave trade.
- HeltidsansattInnlegg: 316Ble medlem: 01/09/2007 J...
- Ja og mens jeg kommer på Rimi-ting da. Eks Rimi-bu...
- HeltidsansattInnlegg: 314Ble medlem: 01/09/2007 O...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- consHeltidsansattInnlegg: 313Ble medlem: 01/09/200...
- consHeltidsansattInnlegg: 310Ble medlem: 01/09/200...
- Tittel på tema: Ser jødene seg som opphevet over a...
- Tittel på tema: Italiensk salat/Rekesalat/Potetsal...
- Tittel på tema: Italiensk salat/Rekesalat/Potetsal...
- consHeltidsansattInnlegg: 295Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 293Ble medlem: 01/09/2007 J...
- consHeltidsansattInnlegg: 292Ble medlem: 01/09/200...
-
▼
October
(352)
About Me
- Erik Ribsskog
- Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).
No comments:
Post a Comment