Wednesday 31 October 2007

Heltidsansatt

Innlegg: 348
Ble medlem: 01/09/2007

Jeg tror jeg skal prøve å oppsummere tråden litt så langt, iom. at vi har noen mysteriumer ute å går her.

Her på denne Stabburet websiden, så står det at det er skinke i Grandiosaen:



link

Mens det her på en annen Stabburet webside, står at det er snakk om noe de kaller 'pizzakjøtt', som består av en del forskjellige ingredienser, blandt annet står det at det pizzakjøtt-blandingen inneholder 40% storefekjøtt:



link

Det er altså ikke snakk om skinke i det hele tatt, i følge denne litt mer detaljerte websiden.

Så her motsier altså Stabburet seg selv, om det er skinke eller pizzakjøtt-blanding med 40% storfekjøtt i Grandiosaen.

Det virker som om det er markedsavdlingen som har fortalt en liten røverhistorie på websidene som er mest ment for publikum.

Mens de skriver at det er pizzakjøtt-blanding med storefekjøtt på websidene som er ment for dagligvarebransjen.

Men som om dette mysteriet ikke skulle være nok.

Så er det også enda et mysterium, og det er angående om bindemiddelet i kjøttblandingen er soyaprotein eller gelatin.

På bildet over, så står det at det er soyaprotein.

Mens på denne websiden, som er en annen Stabburet webside, så står det at det er gelatin (basert på svin), som er bindemiddelet i 'pizzakjøttet' på Grandiosaen:



link

Og dette problemet/mysteriet, angående om Grandiosa-'kjøttet' inneholder bindemiddelet gelatin, eller om det inneholder bindemiddelet soyaprotein, var også tema i en dagbladet artikkel for en del år tilbake:

link

Så det første mysteriet, om at Stabburet skriver på websiden sin at det er skinke i Grandiosaen, det tror jeg nok vi kan gå ut fra at bare er en 'røverhistorie', fordi det er såpass godt dokumentert at det egentlig er en kjøttblanding hvor det står at det blandt annet er 40% storfekjøtt.

Mens det andre mysteriet, om de bruker soyaprotein, eller gelatin basert på svin, som bindemiddel i Grandiosaen, det synes jeg nok fortsatt er et mysterium, må man vel nesten si.

For jeg kan ikke se at dette kommer entydig fram av Stabburets websider, siden det virker som om de har to forskjellige versjoner angående, avhenging av hvilken webside man tilfeldigvis leser om dette på.

Men spørsmålet er vel heller om hvor troverdige Stabburet er, når det til spørsmålet om man kan stole på at det faktisk er det inneholdet i Grandiosan, som står på pakken?

Her har de i allefall tre forskjellige versjoner, bare på sine egne websider.

Og jeg synes ikke man fikk så betryggende inntrykk av at alt var åpent og oppe i dagen, av å lese den Dagbladet artikkelen jeg linket til over.

Så spørsmålet er om hvor troverdige Stabburet virker å være, når det gjelder å være åpne og pålitelige, når det gjelder innholdet i Grandiosaen.

Stabburet har jo kontroll over hele 'pizzakjøtt'-produksjonen selv.

Stabburet sin Grandiosa fabrikk på stranda, får 'pizzakjøttet' levert fra Stabburet sin hovedfabrikk (også der de har hovedkontor) i Fredrikstad.

Så Stabburet har jo full kontroll på hva de putter i kjøttblandingen.

Men så er spørsmålet, fra tidligere i tråden, hvorfor de ikke selger dette produktet i Sverige, men bare i Finland og Norge, hvor de i allefall i Norge er markedsledende og storselgere.

Så dette må vel også kalles et mysterium.

Så her er det altså minst tre mysterier ute og går.

Men hvordan man skal finne ut hva som egentlig er sant når det gjelder disse mysteriene, det er jeg ikke helt sikker på for å være ærlig.

Jeg er litt skeptisk til det å ringe Stabburet, for å spøre de hva som er riktig, for på grunn av den motstridende innformasjonen, (røverhistorier, kan man vel kalle det), på websidene, og også etter inntrykket jeg fikk etter å ha lest Dagbladet artikkelen, så er jeg ikke sikker på hvor troverdige jeg synes Stabburet kan sies å være om disse spørsmålene.

Jeg ville nok heller vært litt skeptisk, hvis jeg skulle ringe Stabburet for å høre om dette, jeg ville nok ikke stolt så særlig mye på hva de sa, jeg ville nok vært veldig obs på at det de forklarte nok like gjerne, (etter inntrykket jeg har fått fra feilene på websidene og fra Dagbladet artikkelen), kunne være en røverhistorie man ble servert.

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).