Wednesday 31 October 2007

Heltidsansatt

Innlegg: 349
Ble medlem: 01/09/2007

I fjor og i forfjor, så jobbet jeg på Arvato Microsoft Scandinavian Product Activation i Liverpool.

Arvato er et stort firma, de hadde blant annet kundeservicen for det engelske mobil-firmat '3', en lang stund, så det var snakk om 200-300 medarbeidere minst vel.

Og kanskje mellom 100 og 200 etter at de mistet '3' da.

Så det var nesten alltid masse bråk og støy når man satt og aktiverte Windows i 'The Cunard Building'.

link

Jeg skjønte jo at noen av jentene som også jobbet på Microsoft sin skandinaviske produktaktivering hos Arvato der, antaglig var i hendene på kriminelle, og ble utnyttet antagelig da.

Men jeg hadde også hatt problemer fra Norge, hvor jeg hadde fått høre at jeg var forfulgt av mafiaen.

link

Så i forbindelse med dette, så var jeg hele tiden, kan man vel si, i kontakt med politet, altså Kripos i Norge, og også The Merseyside Police, og fortalte de alt jeg viste, angående hvordan dette var, eller hvordan jeg tror/trodde det var da.

Men jeg fikk ikke noe råd eller hjelp eller noe, fra hverken norske Kripos eller det engelske politiet.

Og her i Liverpool, så ble jeg trakassert der jeg bodde, (av folk som virka som de hadde kontakter med kriminelle, eller om de var kriminelle), på jobben, det var noen som holdt oversikten over meg, hvor jeg enn gikk, om det var politi eller kriminelle, eller både og er vel kanskje mest sannsynlig, sånn jeg ser det nå.

Og sånn virker det klart for meg som om at det er ennå.

Men nå jobber jeg som selvstending næringsdrivende hjemmenfra, som company researcher, så nå får jeg en god del mer fred enn jeg fikk før når jeg jobba på Arvato da.

Men jeg viste jo ikke hvor frivillige denne 'ekstrajobbingen', eller utnyttelsen, eller hva det egentlig var, som jeg vel fikk inntrykk av at en del av de jentene drev på med ved siden av jobben.

Men jeg fikk jo ikke noe hjelp av politiet, og hadde mitt og stri med, for jeg var bekymret for familie og venner i Norge og.

Og ingen av de jentene sa noe til meg i det hele tatt, om hva som var galt osv.

Og jeg prøvde egentlig å ikke prate så mye med de i store perioder, fordi det var også noen episoder med at jeg prøvde å få hjelp fra den gamle sjefen min på Rimi i Norge osv, og også virket det for meg fra jobben, at det var sivilpoliti der eller lignende.

Og de har sånn metode virker det som at de prater med hverandre, sånn at man hører det, når man går forbi.

Og da sa de at jeg skulle ikke prate med de jentene på Microsoft-kampanjen osv. da.

For da ville de i hvertfall ikke hjelpe meg, fikk jeg inntrykk av.

Men jeg skønte ikke hvorfor de ikke hjalp meg med en gang, og jeg var bekymret for familie og venner i Norge, for det virket for meg fra telefonsamtaler og annet, at de var under kontroll av kriminelle, antagelig mafia da.

Det var i hvertfall sånn det virket for meg, og på grunn av dette ville jeg jo gjerne ha hjelp fra det britiske politiet da, og prøvde å gjøre sånn som det virket for meg at noen sivil-politi på Arvato der, ville at jeg skulle gjøre, fordi jeg var egentlig desperat etter å få hjelp fra politiet, pga. at jeg var bekymret for problemene i Norge.

Så derfor satt jeg mest der og tok telefoner, og snakket ikke med jentene nesten i det hele tatt, untatt når de spurte om noe da.

Og lederne måtte jeg jo prate med.

Men jeg fikk ikke noe svar på e-poster jeg hadde sendt til Kripos, og de ga meg ikke noe hjelp over telefonen.

Så jeg hadde gitt opp den form for kommunikasjon med dem.

Men jeg planla å prøve å komme meg over til Norge en dag eller to, og prøve å få pratet med de personlig da.

Så jeg prøvde å få lån i norske og engelske banker, men det var ettereller annet som gjorde at jeg ikke fikk det.

Jeg mistenker nå at politiet i England kan ha instruert banken min til å ikke gi meg lån. (Det står mer om dette på bloggen min, johncons.blog.co.uk.

Men tilbake til tråden.

Til slutt så skjønte jeg at det var kriminelle også innen ledelsen i firmaet.

Og jeg gikk til politiet, men de sa bare at jeg skulle fortelle dette til 'higher management'.

Jeg stolte ikke så mye på politiet, siden de ikke ga meg råd eller hjelp.

Annet enn å gå tilbake til firmaet, enda det virket klart for meg at politet mente dette var kjente kriminelle osv.

Og det var også en god del annet som foregikk samtidig på jobben, det var to nye norske medarbeidere, som begynte å spørre masse rare spørsmål til alle på kampanjen, så begynte å lure om de kunne være sendt fra den mafian, som jeg hadde overhørt i Norge at jeg var forfulgt av da.

Og det var også et par medarbeidere på kampanjen, som jeg var bekymret for om var blitt tatt under kontroll av eller var i ferd med å havne under kontroll av kriminelle.

Så da bestemte jeg meg for å sende noen e-poster om hva som foregikk, angående den hyppige daglige trakasseringen da, som virket organisert, som jeg ble utsatt for i firmaet.

Jeg sendte om dette til flere aviser, og også NRK, i Norge og England.

Så ble jeg permitert fra jobben, etter et møte jeg hadde bedt om med Managing Director, etter råd fra politiet da.

Så da skrev jeg ferdig en god del møtereferater, fra møter på jobben ukene før, som jeg ikke hadde fått pga. at det var mye arbeidspress, med telefoner i et kjør, uten pause, untatt stress med å dra hjem i lunchpausen for å spise, fordi leiligheten var/er egentlig for dyr.

Men jeg vet ikke hva som foregår, og politet svarer ikke, så jeg vet ikke hvor man heller bør bo.

Så kontaktet jeg ambassaden i London, og seinere politiet på Merseyside igjen.

Og veldig mange andre engelske organisasjoner, CAB, Law Society, CPS, LCS, Kripos i Norge mm, det norske konsulatet i Liverpool mm.

Jeg sa det til ambassaden, at jeg var bekymret for hva som foregikk i firma.

Men ambassaden sa bare at 'de hjelper ikke folk som samarbeider med kriminelle'.

Enda, firmaet Arvato, er et stort firma, med avdelinger over hele verden, og som er en del av det multinasjonele konsernet Bertesmann.

Og jobben var jo på vegne av Microsoft, å aktivere Windows og Office osv., over telefon, for privat- og bedriftskunder fra hele Norden.

Og det foregikk, som sagt, i den kjente Cunard Building, som ligger ved siden av 'The Liver Building', og er en del av Liverpools verdenskjente waterfront.

Og jeg hadde egentlig ikke så mye med ledelsen i firmaet å gjøre, for jeg hadde bare en vanlig jobb, fordi jeg fokuserte mest på å få kontakt med politiet angående saken i Norge osv.

Men når jeg ikke fikk noen lån da, og det ble utlyst en ny team-leader stilling, så søkte jeg på den, siden jeg trengte å spare opp penger og jobbe ekstra, hvis jeg hadde tenkt meg over til Norge, for å kanskje få noe hjelp av Kripos der.

Siden The Merseyside Police, ville ikke engang, la meg ringe til politiet i Norge, fra politistasjonen i England.

Dette måtte jeg gjøre selv.

Men da, før jeg flyttet til denne leiligheten, så bodde jeg jo i et 'shared house', et rom jeg hadde overtatt etter en finsk jente på jobben, som skulle begynne å jobbe i Irland.

Men jeg ble jo trakassert av de andre som bodde der og 'landlorden'.

Pluss da som sagt på jobben, og også på vei til og fra jobben, og i butikker og over alt.

Men jeg viste ikke om jeg kunne stole på noen av venner og kjente og familie, fordi de hørtes så merkelige ut over telefonen, jeg mistenkte at de kunne bli brukt omtrent som en 'trojansk hest', i mangel av noe bedre utrykk, av kriminelle i Norge da.

Så jeg viste egentlig ikke hva jeg skulle gjøre, jeg tenkte at den beste muligheten var å dra tilbake til Norge et par dager, og få prate med Kripos osv., fordi politiet i England var veldig merkelige og avvisende til å gi hjelp, må man vel kunne si.

Og firmaet virket greit for meg, med untak av noen ikke så ordentlige folk som jeg hadde inntrykk av jobbet for '3' før osv da.

Men jeg trodde ikke dette gikk høyt opp i firmaet, jeg trodde det var mest vanlige medarbeidere, og ikke så mye i ledelsen.

Jeg trodde ikke først, sånn som jeg gjør nå, at problemene som det virket som om noen av jentene i firmaet hadde, med at det virket som om de ble utnyttet osv., at dette var noe med firmaet å gjøre.

Fordi, jeg viste ikke hvordan sjefene var der osv., siden jeg mest konsentrerte meg om jobben, og ikke pratet så mye med andre ledere, enn de skandinaviske på Microsoft kampanjen.

Men når jeg begynte å få mer med de andre lederne å gjøre, i forbindelse med at jeg klagde på problemer når jeg søkte på team-leader jobben, at prosessen drøyde ut i månedsvis, og at ingen fikk beskjed om hva som skjedde.

Og også i forbindelse med gjentatte episoder av trakassering fra en leder fra en annen kampanje.

Og også etter møter angående denne trakasseringen med senior teamleader og represtentant fra HR.

Så da skjønte jeg at noe ikke var som det skulle i firma.

Og nå, når jeg tenker tilbake på enkelte episoder, så er jeg bekymret for hva som egentlig foregikk, eller fortsatt foregår, for alt hva jeg vet.

Fordi etter at jeg sluttet der, pga. at problemene med trakassering, og ikke minst organisert kriminalitet som det virket sannsynlig for meg, at det var i firma.

Etter at jeg tok opp dette med Managing Director, og disse tingene fortsatt ikke ble tatt alvorlig, så bestemte jeg meg for å slutte.

Men jeg har ikke vært i kontakt med firma siden, ettersom det virker klart for meg at det er snakk om kriminelle, og siden også ambassaden indirekte har bekreftet dette, når de sa 'at de ikke hjalp folk [de skandinaviske medarbeiderne i firma] som samarbeider med kriminelle'.

Men jeg er litt bekymret for at en del av disse ikke samarbeider/samarbeidet med de kriminelle i firma frivillig, særlig av del episoder, som jeg har kommet på, nå de siste månenden, etter at jeg har sluttet i firma, og jobber hjemmenfra, og ikke er like mye utsatt for trakassering på jobb og ellers.

Men politiet på Merseyside, de bare ignorerer meg, sier det er en 'employment case', og ber meg gå til CAB (Citizens Advice Bureau), som er en veldedig organisasjon.

Og i tillegg til at jeg er bekymret for kollegaene mine på Arvato, så ville jeg jo også synes at det var greit å vite hva som egentlig foregikk, å få råd om det var noen forhåndsregler jeg kanskje burde ta, siden jeg hadde jobbet i firmaet og vært i konflikt med kriminelle.

Men på overflaten, så så firmat ut som et vanlig firma for meg i hvertfall.

Alle måtte gå i 'office-wear', med strenge regler om skjorte, dressbukse, kjoler og drakter for damene osv.

Og det er jo ikke så enkelt for skandinaver, som ikke har jobbet i Storbritannia før, og vite hva som er vanlig praksis og om hvordan firmaer vanligvis blir ledet i England.

Altså hva av eventuelle snodige ting, opp/ned holdining, og slike ting, som skyldes kulturforskjeller og andre forskjeller mellom hvordan arbeidsplasser ledes i Skandinavia og Storbritannia.

Altså, hvis noe virker streng/forskjellig fra Norge, hvordan kan man vite det, som Skandinav, om dette skyldes kulturforskjeller/ledelseskultur-forskjeller, eller at det er snakk om kriminelle personer, hvis man ikke har jobbet eller gått på kostskole eller på en annen måte kjenner den siden av den britiske kulturen fra før.

Og jeg hadde jo nesten bare kontakt med de skandiviske team-leaderne, og hvis noe var snodig med dem, og at disse hadde kontakt med kriminelle f.eks. da, at det kunne virke sånn fordi de oppførte seg rart f.eks.

Så var det jo ikke så lett å vite om dette var snakk om kriminelle i Storbritannia eller Skandinavia da, siden det var snakk om skandinaver som jobbet i Storbritannia.

Men må er jeg altså bekymret for hva som har skjedd i firma egentlig.

Og dette firma annonserer etter medarbeidere gjennom både den britiske og norske arbeidsformidlingen, og også på universitetene i byen her osv.

Så det var snakk om mange skandinaviske universitetsstudenter, som ville ha en jobb ved siden av studiene i England, og ville jobbe med å aktivere Windows kanskje en eller to ganger i uken.

Og da å si det, som ambassaden sa, at de hjalp ikke folk som samarbeidet med kriminelle.

Det synes jeg ikke passet på forholdene i firma, sånn som jeg så det i hvertfall.

Fordi, det er ikke så lett, når ting ser vanlige ut, og til og med imponerende ut på overflaten.

Med fine lokaler i en kjent og nesten ærverdig bygning. (Det gamle hovedkontoret til The Cunard Line, som vel er verdens største cruise-skip rederi, og som tok over White Star Line, som hadde Titanic).

Og som sagt i en berømt byggning, som er en del av 'the three graces', Liverpools kjente landemerke fra elven.

Og når det er snakk om et multinasjonalt firma, Arvato Bertelsmann, og med kjente kunder som Microsoft, '3', Miele, Carphone Warehouse m.fl.

Også skal man automatisk skjønne at ikke alt er som det virker på overflaten, og at firmaet, og også en del av de skandinaviske jentene virker det som for meg nå, er under kontroll av en kriminell organisasjon/mob/mafia da.

Også skal man ikke få noen hjelp av ambassaden, fordi man samarbeider
med kriminelle.

Jeg skjønte ikke, før de siste ukene, at det kunne være sånn.

Jeg trodde at det var problemer utenfor firma, jeg skønte ikke at det var firma som var problemet.

Så at en norsk eller skandinavisk utenlandsstudent, som ser en plakat på universitetet, om at Arvato Microsoft, trenger flere skandinaver til å aktivere Windows mm.

At en sånn student, skal skjønne at dette er snakk om mafia/mob, det forstår ikke jeg.

Og da blir det uforståelig for meg at ambassaden ikke kan hjelpe.

De sier bare at jeg skal forholde meg til politiet og den veldedige organisasjonen CAB i England.

Og politiet sier ikke noe, de bare later som om ingenting har skjedd.

Så da lurer jeg på hva man kan gjøre, hvis man er bekymret for om dette fremdeles foregår, og også er bekymret for sine kollegaer, (og også for egen del også gjerne skulle ha vist hva som foregikk, for å vite hvordan man burde forholde seg i forbindelse med dette).

Så det hadde vært bra hvis noen har noen råd angående dette!

På forhånd takk for hjelp!

No comments:

Blog Archive

About Me

My photo
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).