Tittel på tema: Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa?
Tema-Sammendrag: Hvordan dyr er kjøttet på Grandiosa'n fra, og hvordan type kjøtt er det?
Skrevet: 20/10/2007 00:59
Trådrating:
Linjær : Trådet : Enkel : Grenet
Trådverktøy
Hurtigsvar
Bli varslet på dette temaet
Send temaet på e-post
Legg temate til i favoritter
Skriv ut dette temaet.
20/10/2007 00:59
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 278
Ble medlem: 01/09/2007
Da jeg bodde i Norge så spiste jeg nesten alltid Pizza Grandiosa.
Det gikk så mye pizza, at når folk sa at jeg måtte spise variert, så sa at jeg spiste jo flere typer pizza'er, jeg spiste jo Pizza Peperoni og Pizza Mexicana også, så det var ikke noe å bekymre seg for.
Men jeg husker jeg leste sånn avis-reportasje, eller magasin-reportasje, eller nettavis-artikkel, eller hva det kan ha vært.
Og da var det om Norges nasjonalrett, Pizza Grandiosa.
Som ble bakt på Stranda, eller hva det het?
Men det som dem ikke fikk svar på, når dem intervjua dems jobba i firmaet der da.
Det er vel stabburet, er det ikke det da?
Dem spurte hvordan kjøtt det var, for det så ikke ut som skinke.
Men det må vel være noe behandlet kjøtt, tror dere ikke det?
For ikke noe vanlig kjøtt har vel sånn form og konsistens naturlig?
Nå tenker jeg først og fremst på vanlige grandiosa'n.
Når jeg jobba på Rimi Bjørndal, så hendte det jo at det dukka opp noen Somaliske damer,og andre muslimer, som lurte på om det var svinekjøtt i grandiosa'en.
Så det var det sjekka vi jo.
Og det står på pakka at det er svine-kjøtt og storfe-kjøtt, hvis jeg husker riktig.
Så ble de skuffa, for dem hadde vel lyst på Grandiosa da, så kom jeg med dårlige nyheter om innholde osv.
Men sånn er det.
Men hvordan kjøtt er det som er både svine-kjøtt og storfe-kjøtt da?
Da burde det vel ha vært to slags kjøtt oppå pizzaen og eller?
Men det er jo bare sånn avlange strimler, som alle ser like ut.
Det ser ikke ut for meg som om det er to forskjellige slag i hvertfall.
Men det er kanskje andre som skjønner seg bedre på det her?
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger
20/10/2007 01:20
Aglarien
Minbari
Innlegg: 8439
Ble medlem: 22/04/2005
Jeg liker ikke svinekjøtt på pizza, men liker grandiosa...så jeg vet ikke jeg....
-------------------------
"Open, honest and direct!"
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn
20/10/2007 01:28
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 278
Ble medlem: 01/09/2007
Originally posted by: Aglarien
Jeg liker ikke svinekjøtt på pizza, men liker grandiosa...så jeg vet ikke jeg....
Nei, det smaker vel ikke akkurat skinke eller svinekjøtt når du sier det nei.
Men jeg mener helt bestemt at det stod at det var både svin og storfe, når jeg sjekka pakka når jeg jobba på Rimi Bjørndal der.
Og den har vel smakt det samme hele tiden.
Men dem har jo en hemmelig og unik oppskrift, så det er kanksje derfor dem ikke vil ut med det:
Jeg ser jo dem stykkene i reklamen er hjerte-forma, så jeg vet ikke om det skal være noe hint jeg?
Men det er kanskje andre som har snøring?
Her er forresten linken og, hvis noen savner den:
link
Redigert: 20/10/2007 kl 01:30 av cons
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger
20/10/2007 02:14
JensPetrus
Teamleder
Innlegg: 1257
Ble medlem: 18/02/2006
Originally posted by: cons
Dem spurte hvordan kjøtt det var, for det så ikke ut som skinke.
Men det må vel være noe behandlet kjøtt, tror dere ikke det?
For ikke noe vanlig kjøtt har vel sånn form og konsistens naturlig?
Nå er det en stund siden jeg har smakt Grandiosa, men jeg er rimelig sikker på at det kun er snakk om kvernet storfe. Altså mer eller mindre vanlig storfekjøttdeig. Muligens sper de det (tenk kjøttkaker) for å spare penger.
Originally posted by: cons
Men hvordan kjøtt er det som er både svine-kjøtt og storfe-kjøtt da?
Da burde det vel ha vært to slags kjøtt oppå pizzaen og eller?
Men det er jo bare sånn avlange strimler, som alle ser like ut.
"Familiedeig" kalles det i dag, og er kjøttdeig der man tar halvparten ku og halvparten gris.
Jeg tror du kanskje tenker det er biffkjøtt skjært i små strimler, men det er det altså ikke. Det er (spedd?) kjøttdeig presset sammen til slike strimler.
-------------------------
Det er nellik nok til alle.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn
20/10/2007 04:31
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 278
Ble medlem: 01/09/2007
Originally posted by: JensPetrus
Originally posted by: cons
Dem spurte hvordan kjøtt det var, for det så ikke ut som skinke.
Men det må vel være noe behandlet kjøtt, tror dere ikke det?
For ikke noe vanlig kjøtt har vel sånn form og konsistens naturlig?
Nå er det en stund siden jeg har smakt Grandiosa, men jeg er rimelig sikker på at det kun er snakk om kvernet storfe. Altså mer eller mindre vanlig storfekjøttdeig. Muligens sper de det (tenk kjøttkaker) for å spare penger.
Originally posted by: cons
Men hvordan kjøtt er det som er både svine-kjøtt og storfe-kjøtt da?
Da burde det vel ha vært to slags kjøtt oppå pizzaen og eller?
Men det er jo bare sånn avlange strimler, som alle ser like ut.
"Familiedeig" kalles det i dag, og er kjøttdeig der man tar halvparten ku og halvparten gris.
Jeg tror du kanskje tenker det er biffkjøtt skjært i små strimler, men det er det altså ikke. Det er (spedd?) kjøttdeig presset sammen til slike strimler.
Ja, jeg husker jo selv at jeg studerte Grandiosa-kartongen nøye for de Somaliske husmødrene, må man vel kalle dem, når jeg jobba på Rimi Bjørndal.
Og da stod det noe sånt som kjøtt av storfe og svin.
Såvidt jeg kan huske.
Og når jeg pratet om hvordan kjøtt det var som var både storfe og svin, så mente jeg ikke kjøttdeig eller familiedeig.
Jeg mente hvordan kjøtt dem brukte på Pizza Grandiosa.
For de strimlene som er på den vanlige Grandiosa'n, de ser vel ikke ut som noe annet slag kjøtt jeg kan huske å ha sett.
Og dette var også tema, eller i hvertfall et poeng, i en reportasje jeg leste om, fra et intervju med folk på Grandiosa fabrikken i Stranda da.
Og da ville de ikke svare på spørsmålet angående hvordan kjøtt det egentlig var på Grandiosaen.
Og jeg husker også at jeg leste at det var både storefe og svinekjøtt i Grandiosan.
Det var derfor de somaliske konene ble så skuffa, for dem hadde vel lyst på Grandiosa da.
For man må jo yte ordentlig kundeservice, så det var ikke noe jeg fant på, jeg studerte kartongen nøye, til jeg fant det som stod med liten skrift, og der stod det faktisk svine og storfe kjøtt.
Men om man bruker øya, og kikker oppå grandiosan, så ser man jo bare et slag kjøtt.
Og om man skrur på hukommelsen også, og prøver å huske hvor man har sett sånn kjøtt før, så begynner man kanskje å lure litt.
Og hvis man tar med konsistensen og smaken også, så begynner man kanskje å lure enda litt mer.
Grandiosa er vel tross alt Norges mest solgte merkevare vel, og de kan stable pizzakartonger til månen og tilbake hvert år vel.
Det selges jo 20 millioner Pizza Grandiosa hvert år så jeg på stabburet sin side.
Og matkunnskap er viktig, her er et eksempel:
'En "Grandis" består av mel, kjøtt, ost og grønnsaker. Dette er anerkjente råvarer i ethvert sunt kosthold. 100 gram gir 220 kalorier og fordelingen mellom proteiner, karbohydrater og fett er god.'.
og videre:
'Et stykke Grandiosa inneholder det samme som en brødskive med Jarlsbergost, skinke og noen paprika- og tomatskiver på toppen.'.
Men de kaller det ikke 'skinke' det de har på Grandiosaen, de bare kaller det kjøtt, og sier at det inneholder det samme som skinke.
Og til slutt:
'Siden Grandiosa pizza kom på markedet for 27 år siden, er det solgt 260 millioner av folkets favorittpizza. På mange måter har Grandiosa blitt et fenomen i norsk matkultur.'.
Så Grandiosa har blitt et fenomen på _mange_ måter.
En måte er vel at det er den mestselgende merkevaren.
Så kan man lure på hva de andre måtene kan være for noe rart da.
Men tilbake igjen til tema igjen, hva kan det kjøttet som er på Grandiosaen være for noe da?
Hvorfor har de hemmelig oppskrift da?
Jeg kjøper jo masse pizza selv om jeg bor i England nå.
Og her står det alltid om det er 'beef', 'peperoni', 'salami', 'ham', osv.
Det står ikke bare 'meat', da tror jeg nok folk hadde skygget unna.
Så det er vel litt snodig da, at det bare skal stå 'kjøtt' som ingrediens.
Og ikke hvordan kjøtt det er?
Det burde vel ha vært som i England, at det står om det er biff, pepperoni, salami, skinke, kjøttdeig eller hva det er.
Så man kan jo begynne å lure litt da.
Det selges jo tross alt mer enn 20 millioner "grandiser" i året var det vel.
Og de pizzaene veier jo mer enn en halv kilo hver.
Så det blir vel mer enn 10 millioner kg mat i året da.
det vil si 10 000 000 kg.
det vil si mer enn 10 000 tonn grandiosa i året.
Så da hadde det jo vært artig om hvordan kjøtt dem brukte i den unike og hemmelige pizza-oppskriften, ikke var hemmelig likevel.
For å ta med litt tull til slutt, så lever vi jo i åpent samfunn, så da burde vel folk i Norge ha krav på å vite hva den maten dem spiser mest av i året egentlig er.
Men det er kanskje anderledes krav til merking av mat i England og i Norge, så da er det såklart forståelig.
Friday, 19 October 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2007
(858)
-
▼
October
(352)
- HeltidsansattInnlegg: 349Ble medlem: 01/09/2007 I...
- HeltidsansattInnlegg: 348Ble medlem: 01/09/2007 J...
- From: veggavisen@tv2.no Veggavisen Admin To: eribs...
- UnderdirektørInnlegg: 2947Ble medlem: 06/10/2005 ...
- No title
- Problems with message-board31 October 200711:17 Su...
- consHeltidsansattInnlegg: 339Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 338Ble medlem: 01/09/2007 O...
- HeltidsansattInnlegg: 337Ble medlem: 01/09/2007 O...
- Scissor kicks ca. 11.55jente ca 16-17, trang gense...
- consHeltidsansattInnlegg: 335Ble medlem: 01/09/200...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: tips@a...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: SCT@am...
- Tittel på tema: Kurt Cobain - Mord eller selvmord?...
- I've just appealed regarding a complaint on the Li...
- Trenering Citizens Advice Bureau (C.A.B.) 04.10....
- Så har jeg hatt noe problemer med BT webmail og Ou...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- HeltidsansattInnlegg: 332Ble medlem: 01/09/2007 O...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: Magne....
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: bureau...
- johnconsLærlingInnlegg: 4Ble medlem: 26/10/2007 O...
- Tittel på tema: Eli Hagens frisør - Spøkefugl elle...
- ProfessorUnderdirektørInnlegg: 2937Ble medlem: 06/...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: kristj...
- From: ole.erik.almlid@aftenposten.no To: eribsskog...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: sct@am...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: Englan...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: ole.er...
- Kategori: IT-business og -politikk | Se alle kateg...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: custom...
- consHeltidsansattInnlegg: 330Ble medlem: 01/09/200...
- consHeltidsansattInnlegg: 329Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 328Ble medlem: 01/09/2007 O...
- HeltidsansattInnlegg: 326Ble medlem: 01/09/2007 O...
- consHeltidsansattInnlegg: 325Ble medlem: 01/09/200...
- Cunard and the slave trade. Messages 1 - 1 of 1 ...
- Tittel på tema: Hvordan kjøtt er det i Pizza Grand...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: aborg@...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: info@a...
- consHeltidsansattInnlegg: 320Ble medlem: 01/09/200...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- Tittel på tema: Innholdet i Stabburet leverpostei....
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: support@blogger.com Blogger Help To: eribssk...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: psd@me...
- Deleted entries.
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- koppeKonserntraineeInnlegg: 869Ble medlem: 12/10/2...
- thunderboltHeltidsansattInnlegg: 481Ble medlem: 20...
- Cunard and the slave trade.
- HeltidsansattInnlegg: 316Ble medlem: 01/09/2007 J...
- Ja og mens jeg kommer på Rimi-ting da. Eks Rimi-bu...
- HeltidsansattInnlegg: 314Ble medlem: 01/09/2007 O...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- consHeltidsansattInnlegg: 313Ble medlem: 01/09/200...
- consHeltidsansattInnlegg: 310Ble medlem: 01/09/200...
- Tittel på tema: Ser jødene seg som opphevet over a...
- Tittel på tema: Italiensk salat/Rekesalat/Potetsal...
- Tittel på tema: Italiensk salat/Rekesalat/Potetsal...
- consHeltidsansattInnlegg: 295Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 293Ble medlem: 01/09/2007 J...
- consHeltidsansattInnlegg: 292Ble medlem: 01/09/200...
-
▼
October
(352)
About Me
- Erik Ribsskog
- Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).
No comments:
Post a Comment