Tittel på tema: Innholdet i Stabburet leverpostei.
Tema-Sammendrag: Hvordan kjøtt er det i Stabburet leverpostei?
Skrevet: 20/10/2007 01:49
Trådrating:
Linjær : Trådet : Enkel : Grenet
Trådverktøy
Hurtigsvar
Bli varslet på dette temaet
Send temaet på e-post
Legg temate til i favoritter
Skriv ut dette temaet.
20/10/2007 01:49
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 276
Ble medlem: 01/09/2007
Jeg har jo bodd i Norge i de aller fleste av mine 37 år, så en ting har jeg lært, og det er at mat er dyrt i Norge.
Det er vel omtrent dobbelt så dyrt som I England kanskje, hvis jeg skulle gjette.
Særlig kjøtt er dyrt i Norge.
Det koster kanskje 25 eller 30 kr. for 200 eller 250 gram skinkepålegg til å ha på brødskiva.
Og annet kjøttpålegg, som roastbiff eller kjøttrull og sånt, det koster vel opp mot 30 kr. for en pakke med 80 eller 100 gram.
Så det er rimelig dyrt, det er helt sikkert.
Men Stabburet Leverpostei på boks, det er billig.
Hvordan kan dissa boksene være så billige da?
Hva er det som lager den milde smaken som alle liker?
Smaker lever mildt og rundt da?
Alle eller fleste har vel hørt en vits rundt de gule makrellboksene og de gule leverpostei-boksene.
Altså hvorfor er det bilde av en snørrunge på leverpostei-boksen, når det er bilde av en makrell på makrell- eller flykræsjboksen, som den også ble kalt.
Jeg husker når jeg bodde i Oslo, så pleide jeg å sitte mye på internett etter jobben osv.
Det gjør jeg jo forsåvidt nå og da.
Men uansett, da chatta jeg på sånne chatte-kanaler som Sol.20ognoe og de der.
For da var jeg jo noen år yngre, det var rundt 9-10 år siden da.
Så var det en som sa på chatte-kanalen, at det var hjernemasse i de boksene.
Men han ble sur på meg når jeg spurte mer, fordi han synes det var bare tullete å klage på det.
Fordi hjernemasse var jo mat det og.
Jeg skjønte det sånn at han skulle være voksen, og at han synes at det var bortkasta å kaste hjernemassen, det er jo mat det og.
Sånn fikk jeg inntrykk av at'n mente.
At det er jo mat det og, og det er jo synd å kaste mat.
Så man skulle lage noe nummer ut av at dem bruke hjernemasse i leverposteien.
Men heller være voksen å synes at det er bare sløsing å kaste mat, og ikke være barnslig og klage på at det er hjernemasse.
Men samma det.
Han virka veldig seriøs, så jeg tror ikke han tulla.
Men det kan jo selvfølgelig ha vært en sjangse for at det var feil.
Man jo ta ting man hører på chatte-kanaler med en klype salt vel, så med jeg absolutt ta med.
At jeg må ta et lite forbehold mot det.
Men jeg husker noen svenske jenter jeg traff utafor studenten ved stengetid en natt til søndag, de husker jeg klagde på den leverposteien, og sa at den var 'äcklig', eller hva dem sier der.
Så det er mulig at dem har bedre mat i Sverige, og ikke bruker hjernemasse, eller hva det er, i leverposteien?
Bruker dem det i dyrematen der da kanskje?
Eller er ikke den leverposteien ekkel likevel, og det var bare røverhistorie det jeg fikk servert på den chatte-kanalen?
Forhåpentligvis noen som har litt bedre peiling på det her enn meg.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger
20/10/2007 02:27
JensPetrus
Teamleder
Innlegg: 1257
Ble medlem: 18/02/2006
Originally posted by: cons
Hvordan kan dissa boksene være så billige da?
[...]
Så var det en som sa på chatte-kanalen, at det var hjernemasse i de boksene.
[...]
Men han ble sur på meg når jeg spurte mer, fordi han synes det var bare tullete å klage på det.
Det skulle ikke forundre meg om han faktisk trodde det. Jeg tror det kommer av at mange produkter (som leverpostei, pølser, osv) har "hodekjøtt" skrevet i listen av ingredienser. Jeg må nok skuffe han dog, det er ingen "hjernemasse", kun kjøtt fra hodet (tenk f.eks. kinn). Det er ikke slik at man kjører hele hodet rett i kværna. Hjernen blir ikke brukt.
Men det leverpostei inneholder er vel en viss mengde lever, kjøtt, vann, stivelse, ketsjup, diverse krydder, kanskje ansjos, konserveringsmidler, osv. Grunnen til at det (og hot dog/grillpølser) er billig er fordi de bruker restprodukter som ikke kan brukes til noe særlig annet, som hodekjøtt, mekanisk separert kjøtt fra andre ting, lever, osv. Det er liksom det som blir igjen når man har laget alle de andre produktene. Masse kreativ krydring gjør at folk blir fornøyd likevel.
Trygt, godt, og overhodet ikke "ekkelt".
-------------------------
Det er nellik nok til alle.
Redigert: 20/10/2007 kl 02:41 av JensPetrus
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn
20/10/2007 02:49
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 276
Ble medlem: 01/09/2007
Originally posted by: JensPetrus
Originally posted by: cons
Hvordan kan dissa boksene være så billige da?
[...]
Så var det en som sa på chatte-kanalen, at det var hjernemasse i de boksene.
[...]
Men han ble sur på meg når jeg spurte mer, fordi han synes det var bare tullete å klage på det.
Det skulle ikke forundre meg om han faktisk trodde det. Jeg tror det kommer av at mange produkter (som leverpostei, pølser, osv) har "hodekjøtt" skrevet i listen av ingredienser. Jeg må nok skuffe han dog, det er ingen "hjernemasse", kun kjøtt fra hodet (tenk f.eks. kinn). Det er ikke slik at man kjører hele hodet rett i kværna. Hjernen blir ikke brukt.
Men det leverpostei inneholder er vel en viss mengde lever, kjøtt, vann, stivelse, ketsjup, diverse krydder, kanskje ansjos, konserveringsmidler, osv. Grunnen til at det (og hot dog/grillpølser) er billig er fordi de bruker restprodukter som ikke kan brukes til noe særlig annet, som hodekjøtt, mekanisk separert kjøtt fra andre ting, lever, osv. Det er liksom det som blir igjen når man har laget alle de andre produktene. Masse kreativ krydring gjør at folk blir fornøyd likevel.
Trygt, godt, og overhodet ikke "ekkelt".
Ok, for det for meg som om han karen hadde vært på fabrikken sjæl og kikka i en eller anledning.
Altså han forklarte om det her hjernemasse-greiene til ei dame på kanalen da.
Så jeg logga jeg på kanalen da.
Så så jeg hu dama svarte, og nevte dette med hjernemassen da.
Og da begynte jeg å bli nysgjerrig da, så begynte jeg å spørre da.
Han skal vel advare hu dama, han karen da.
Men hvis noen begynner å chatte om hjernemasse i maten, da er det nok ikke umulig at jeg blander meg inn nei, sånn som jeg gjorde da.
Men dette er jo noen år siden, så jeg presisere, at dette er bare sånn jeg husker det nå.
Men jeg lurer på selv på hvordan den smaken blir så rund og mild da, i forhold til vanlig kjøtt (og krydder).
Og jeg husker hu svenske jente klagde på at hu hadde spist sånn 'äcklig' leverpostei da.
At hu måtte spise det, eller at hu hadde spist det eller hva hu sa.
Hu sa til venninne sine, og synes det var litt flaut at det var så mange jenter der, så jeg bare lot som om jeg sov.
Men samme det, det er kanskje litt for detaljert.
Men det er jo ikke noe morsomt hvis det er noe tull med maten, så det var bare for å forklare sammenhengen da.
Fordi det er vel enklere å tolke hva som ble sagt, når man vet i hvilken sammenheng det ble sagt.
Så da tok jeg med det i samme slengen.
Jeg burde ha hosta eller noe, men sånn er det.
Men det er trygt å vite at det ikke er noe tull med maten i hvertall, det er helt sikkert!
Så det høres bra ut.
Friday, 19 October 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2007
(858)
-
▼
October
(352)
- HeltidsansattInnlegg: 349Ble medlem: 01/09/2007 I...
- HeltidsansattInnlegg: 348Ble medlem: 01/09/2007 J...
- From: veggavisen@tv2.no Veggavisen Admin To: eribs...
- UnderdirektørInnlegg: 2947Ble medlem: 06/10/2005 ...
- No title
- Problems with message-board31 October 200711:17 Su...
- consHeltidsansattInnlegg: 339Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 338Ble medlem: 01/09/2007 O...
- HeltidsansattInnlegg: 337Ble medlem: 01/09/2007 O...
- Scissor kicks ca. 11.55jente ca 16-17, trang gense...
- consHeltidsansattInnlegg: 335Ble medlem: 01/09/200...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: tips@a...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: SCT@am...
- Tittel på tema: Kurt Cobain - Mord eller selvmord?...
- I've just appealed regarding a complaint on the Li...
- Trenering Citizens Advice Bureau (C.A.B.) 04.10....
- Så har jeg hatt noe problemer med BT webmail og Ou...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- HeltidsansattInnlegg: 332Ble medlem: 01/09/2007 O...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: Magne....
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: veggav...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: bureau...
- johnconsLærlingInnlegg: 4Ble medlem: 26/10/2007 O...
- Tittel på tema: Eli Hagens frisør - Spøkefugl elle...
- ProfessorUnderdirektørInnlegg: 2937Ble medlem: 06/...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: kristj...
- From: ole.erik.almlid@aftenposten.no To: eribsskog...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: sct@am...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: Englan...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: ole.er...
- Kategori: IT-business og -politikk | Se alle kateg...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: custom...
- consHeltidsansattInnlegg: 330Ble medlem: 01/09/200...
- consHeltidsansattInnlegg: 329Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 328Ble medlem: 01/09/2007 O...
- HeltidsansattInnlegg: 326Ble medlem: 01/09/2007 O...
- consHeltidsansattInnlegg: 325Ble medlem: 01/09/200...
- Cunard and the slave trade. Messages 1 - 1 of 1 ...
- Tittel på tema: Hvordan kjøtt er det i Pizza Grand...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: aborg@...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: info@a...
- consHeltidsansattInnlegg: 320Ble medlem: 01/09/200...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- Tittel på tema: Innholdet i Stabburet leverpostei....
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- From: support@blogger.com Blogger Help To: eribssk...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: psd@me...
- Deleted entries.
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- koppeKonserntraineeInnlegg: 869Ble medlem: 12/10/2...
- thunderboltHeltidsansattInnlegg: 481Ble medlem: 20...
- Cunard and the slave trade.
- HeltidsansattInnlegg: 316Ble medlem: 01/09/2007 J...
- Ja og mens jeg kommer på Rimi-ting da. Eks Rimi-bu...
- HeltidsansattInnlegg: 314Ble medlem: 01/09/2007 O...
- From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog To: suppor...
- consHeltidsansattInnlegg: 313Ble medlem: 01/09/200...
- consHeltidsansattInnlegg: 310Ble medlem: 01/09/200...
- Tittel på tema: Ser jødene seg som opphevet over a...
- Tittel på tema: Italiensk salat/Rekesalat/Potetsal...
- Tittel på tema: Italiensk salat/Rekesalat/Potetsal...
- consHeltidsansattInnlegg: 295Ble medlem: 01/09/200...
- HeltidsansattInnlegg: 293Ble medlem: 01/09/2007 J...
- consHeltidsansattInnlegg: 292Ble medlem: 01/09/200...
-
▼
October
(352)
About Me
- Erik Ribsskog
- Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).
No comments:
Post a Comment